Mit sommerhus – stadsestuen

Mit #LoveShack har den yndigste lille stue. Hvad det utrænede øje måske ville opfatte som en mangel på kvadratmeter, opvejes rigeligt af de charmerende detaljer. Loftet er for eksempel en dekoration i sig selv, og de store vinduer søger for, at man altid har noget fint at kigge på. En rigtig stadsestue, som passer fint til både spisestuen og det tilstødende master bedroom.

Den lille skammel hører også til det oprindelige inventar, og gør fin tjeneste som sidebord til gyngestolen. Jeg er vild med sammensætningen af det gamle, slidte træ og den højglanspolerede stol – modsætningerne bringer det bedste frem i hinanden!sommerhus stue

Jeg har indrettet stuen med møbler hjemmefra. En magelig gyngestol, et sofabord og en lillebitte sofa – og så kan her heller ikke være mere. Eftersom køkken, spisestue og stadsestue går i ét, har jeg valgt at lægge et gulvtæppe for at samle sofagruppen – og for at give lidt ekstra hygge og stoflighed. Af samme årsag går jeg aldrig ned på bløde tæpper, skind og puder, som er strøet ud med løs hånd.

Bemærk i øvrigt den skønne strik, som hænger på væggen over gyngestolen. Det er en hurtigt lavet sag, som jeg snarest deler en opskrift på!

sommerhus stuesommerhus stuesommerhus stue

Jeg fandt den herlige gamle kurv hos Raw Nordic Design. Det er en alderstegen sag, med masser af den patina jeg elsker så højt, og dermed det perfekte opbevaringssted for ekstra hyggetæpper.

Englen ovenfor boede i huset før os, og eftersom man aldrig kan få for mange engle, er hun her stadig. Hun og Avalokitesvara lever i fredelig sameksistens, og de glæder mig, hver gang jeg går forbi dem.

Den lille skammel hører også til det oprindelige inventar, og gør fin tjeneste som sidebord til gyngestolen. Jeg er vild med sammensætningen af det gamle, slidte træ og den højglanspolerede stol – modsætningerne bringer det bedste frem i hinanden!

sommerhus stuesommerhus stuesommerhus stue

Væggen ind til soveværelset er blevet udstyret med et gammelt spejl, et par boksehandsker, og en masse af de billeder, jeg fik printet ud i forbindelse med vores fødselsdagsfest. Jeg sagde jo, at jeg nok skulle finde på noget at bruge dem til… Nå ja, og så er der en karruselhest, som jeg blev nødt til at købe inde i Gørlev. For sådan én havde jeg slet ikke 😉

Normalt er husets navneskilt placeret udendørs, men i dette tilfælde har jeg valgt at sætte det op herinde. Jeg bestilte selvklæbende bogstaver på nettet, og brugte alt for lang tid på at beslutte, hvordan de skulle sidde… men nu sidder de helt perfekt, og jeg elsker det. De skal bare lige monteres på et vejrbidt bræt, jeg har fundet, for det fungerede slet ikke med bogstaverne direkte på bræddevæggene.

En stue skal indeholde bøger, stearinlys og strikketøj, bløde tæpper og puder, og en masse finurligheder at kigge på. Tjek. Så mangler der bare en kop dampende varm te og lidt kage. Det bør jeg straks få rettet op på.

sommerhus stue

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Rita Haulrik says:

    Du er en sand mester til at indrette hyggeligt 🙂 elsker det.

    1. Det er jeg glad for at du synes, for hyggen er det allervigtigste for mig!

Comments are closed.