Nærmest hjemmelavet sofabord

Se mit fine nye sofabord – nærmest hjemmelavet, og fuldkommen P.E.R.F.E.K.T. Da vi havde købt nye sofaer til vores lille stue i Italien, indledte vi den legendariske jagt på Det Perfekte Sofabord. Ikke nogen nem opgave, skulle det vise sig, selvom mine krav for så vidt var beskedne: mit bord skulle være stort, men let. Sort, men hvidt. Delikat, men robust. Hvor svært kan dét vel være?

sofabord

Meget svært, skulle det vise sig. Alle de borde jeg fandt, var fejlbehæftede. De var håbløst små, klodsede, upæne eller dyre. Fællesnævneren var håbløst.

Jeg fandt såmænd masser af virkelig pæne sofaborde, men ikke nogen der formåede at løse den udstukne opgave perfekt – til gengæld har jeg nu en lang liste over sofaborde, der på den ene eller den anden måde kunne være interessante i andre sammenhænge. For eksempel vil opgaven være virkelig nem, når jeg en dag vinder i Lotto, men den dag er næppe værd at vente på, al den stund at jeg ikke spiller.

Og derfor designede jeg selv vores sofabord, og med bare en lillebitte smule hjælp fra ham min elskede, en smed, den lokale tømmerhandel og ham min elskede (han bør nævnes to gange, for han har faktisk knoklet for det), blev det perfekte sofabord fremtryllet.

sofabord

Først fik vi smeden til at lave et let metalstel, som ham min elskede malede sort. Derefter fik vi tømmerhandlen til at skære nogen lange egetræsplanker til os, som ham min elskede høvlede, sleb og monterede på stellet, hvorefter jeg behandlede dem med hvidpigmenteret linolie.

sofabordsofabordsofabord

E voilá – mit drømmebord. Stort, men meget let i udtrykket, både på grund af det fine stel og den forholdsvis store afstand mellem plankerne. Sort forneden, hvidt foroven.  Delikat med det skønne egetræ, men robust efter linolie-behandlingen. Og bare pivlækkert.

Måske vil du også læse...

4 Comments

  1. Anne says:

    Så lekkert det ble – dere er dyktige altså!:-)

    1. Tak, Anne. Jeg er i hvert fald vældig godt tilfreds – både med resultatet og det fine samarbejde

  2. Sus says:

    jeg leder også – det er så fint det du har fået lavet. hvad mål er dit ?

    1. Tak Jeg kan ikke huske målene, men det er ret stort – det står mellem vores tre tre-personers sofaer, og fylder pladsen godt ud!

Comments are closed.