Nem håropsætning

Jeg er altid på jagt efter enkle og nemme håropsætninger. Der er noget ualmindeligt skønt over at kunne sætte håret op, og derefter glemme alt om det, så man i stedet kan koncentrere sig om vigtigere ting. Især når jeg forestår diverse ceremonier, er det afgørende for mig, at jeg ved at håret bliver holdt væk fra mine øjne, så jeg ikke skal stå og fumle med det undervejs.

I sommer lykkedes det mig omsider at komme op med en løsning, som fungerer upåklageligt, ser nydelig og kontrolleret ud, og – ikke det mindst vigtige! – er nem at sætte.

Jeg blev inspireret af en frisure som var umådeligt populær for en del år siden. Man ’vendte’ sin hestehale, ved at bruge en dims (som kunne købes via TV-shop…) til at trække den ud under elastikken. Jeg ved ikke om det overhovedet giver mening, men de fleste af jer kan formentlig huske, hvad jeg taler om. Uanset: jeg besluttede, at samme princip måtte kunne bruges til en knold, og det kunne det!! Så nemt, og en virkelig solid opsætning, især hvis man lige fæstner herligheden med et par nåle til sidst.

Del håret på tværs af hovedet, fra øre til øre, og saml det forreste med en klemme.

Lav derefter en hestehale højt oppe på hovedet.

Lad elastikken sidde et par centimeter fra hovedbunden, så du kan stikke et par fingre igennem det samlede hår, og trække enden af hestehalen igennem. Det er kun lige spidsen, der skal igennem.

Stram elastikken til, så den holder på det hele.

Det forreste hår reder du igennem, og fæstner bag knolden – og det var dét!

Hvis din knold ikke ser helt ud, som du havde tænkt dig, kan du hjælpe den på plads med et par hårnåle, men ofte vil den falde pænt af sig selv.

Så nemt, og helt klart min nye go-to frisure, når det skal være nemt og sikkert!

Måske vil du også læse...