Noget om gaver og ønskesedler

Julen er hjerternes fest og alt det der, den er jeg helt med på – men altså, jeg har bare fået ubegribeligt fantastisk lækre gaver (igen…) i år. Må jeg godt være jublende glad for dem, uden at blive stemplet som en kynisk materialist?

Den ene af mine gaver har I allerede set: pragtfulde høretelefoner, som skal bringe mig frelst igennem en masse lange flyrejser de næste år. De er fra B&O, og de er så gode, at jeg stadig bliver overrasket, hver gang jeg tager dem på. Jeg har haft NCT høretelefoner i flere år, men de her er altså helt utrolige. Støjreduktionen er imponerende, men mindst ligeså vigtigt, så er pasformen genial til mit (noget store) hoved – og så er de bare pæne.

Barnevidunderbarnet gav os den smukkeste tegning af en løve (altså, nu er det ikke kun fordi jeg er hendes farmor, men hun er virkelig overraskende god til at tegne. Har også en blæksprutte fra hendes hånd, som nok skal blive mange penge værd en dag. Sagde farmor), og på bagsiden havde hun skrevet ZOO – vi skal i Zoologisk Have med hende. Totalt yndlingssted med totalt yndlingsmenneske; jeg kan nærmest ikke vente!

Jeg fik også en masse nyt til klædeskabet. Meget praktisk, for da jeg skulle pakke min kuffert 1. juledag, smed jeg bare hele julegaverovet ned i den, tilsatte lidt basics og min pyjamas, og så havde jeg pakket.

Selvfølgelig fik jeg også bøger. Masser af bøger. Heldigvis havde jeg lavet en så omfangsrig ønskeseddel, at der kun var en enkelt dublet – Peter Øvigs bog optrådte to gange, men den ene bliver byttet til de andre bøger i Zafóns serie, som jeg virkelig glæder mig til at kaste mig over. Ellers er det en god blanding af moderne klassikere, bøger jeg har haft på min ønskeseddel i længere tid, og et par forholdsvis nye bøger, så jeg ser frem til mange lange aftner i læselampens skær (lidt jul er det jo endnu!). Det er lidt begrænset, hvor mange bøger jeg kan slæbe med i kufferten, men et par stykker er det blevet til – og så har jeg også en masse godt at komme hjem til.

Jeg ved godt, at der er mange som synes at ønskesedler er noget makværk, og at de kun er marginalt bedre end bestillingslister. Jeg er i princippet måske enig et stykke hen ad vejen, men omvendt så kan det altså være voldsomt svært at være opfindsom 20 + gange i løbet af en enkelt lille måned, hvorfor jeg sætter pris på at mine kære gider give mig et fingerpeg, før jeg køber deres gaver. Selv skriver jeg ønskeseddel hele året, selvom min fødselsdag falder forholdsvist tæt ved jul, og størstedelen af året således er stort set gavefrit for mit vedkommende. Der ligger simpelthen altid en note på min telefon, hvor jeg skriver ned, hver gang jeg kommer i tanke om noget jeg ønsker mig, om det så er ting til huset, et særligt stykke tøj, makeup, hud- eller hårprodukter, forskellige småting, eller (oftest) bøger der lyder spændende. Når jeg læser en interessant anmeldelse, ryger titlen straks på min liste, og ligeså når en af ‘mine’ bogbloggere tipper om en god læseoplevelse. Derfor har jeg altid masser af inspiration, når familien begynder at spørge til gaveønsker, og jeg undgår at falde i diva-fælden *. I øvrigt noterer jeg det også, hver gang nogen i forbifarten nævner et eller andet de ønsker sig, eller når jeg ser noget som bare er lige præcis perfekt til en af mine kære. På den måde kan jeg grave et par gode ideer frem, hvis deres ønskesedler til jul forekommer mangelfulde (slips og sokker udgør ikke en fyldestgørende ønskeseddel, især ikke på 12. år!).

Skønne julegaver – jakke fra Isabel Marant Étoile, sweater fra Acne, og clutch fra Michael Kors.

 

* Den diva jeg er gift med, har altid svar på rede hånd, når nogen spørger, hvad han mon kunne ønske sig: “Alle dem der virkelig elsker mig, ved sagtens hvordan man gør mig glad”. Tror I lige jeg har haft præstationsangst op til fødselsdage, jubilæer, juleaftner, bryllupsdage…?

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Sikke nogle skønne gaver! Super fed jakke fra Marant 🙂
    Du ser godt ud – og stadig også med din nye flotte hårlængde.
    KH Jeanette

    1. Tak! Er også ellevild med den jakke, tænker den kommer til at hænge på mig indtil den er slidt i småstykker.

Comments are closed.