Hvis du aldrig før har besøgt mit lille hjørne af internettet, så velkommen til!! Mit blogunivers er skabt for voksne kvinder, som elsker det gode liv, og som nyder at finde inspiration til, hvordan det måske kan gøres endnu bedre.

Som voksne kvinder har vi nogen muligheder, som vi muligvis ikke havde tidligere i vores liv. Vi kan typisk bestemme lidt mere frit over vores tid, og vi har lært hvad vi kan lide, og hvad vi egentlig helst vil være foruden. Vi kender os selv, og er ok med hvem vi er – eller er i hvert fald godt på vej til det. Livet handler ikke længere så meget om at imponere andre, eller om at opnå en masse. Vi vil meget hellere skabe et liv, som passer til lige præcis os. Vi sætter hverdagen højt, og har lært, hvordan vi kan gøre den glamourøs og særlig på vores helt egen måde.

I hvert fald ideelt set. Men måske søger vi stadig inspiration – og vi har under ingen omstændigheder lyst til at gå i stå, og lade vores bedste år flyve forbi os, uden at vi når at nyde dem.

Sådan har jeg det i hvert fald selv, og hvis du har det ligesådan, kan du forhåbentlig finde inspiration til det gode liv her. I det følgende er der nogen ideer til, hvor du kan starte. Der er selvfølgelig også mulighed for at navigere rundt ved hjælp af søgefelt og kategorier, men her kommer nogle af de mest populære indlæg gennem tiden:

 

voksne kvinder

Voksne hjem til voksne kvinder! Vi har jo tiden til det 🙂

Jeg bor i et virkelig gammelt skrummel af en gård, som jeg elsker overalt på jorden. Du kan se hvordan jeg fandt drømmehuset, og hvordan her ser ud nu, mere end 20 år efter jeg flyttede hertil.

Jeg har en ting for bøger og grønne planter, noget som er ret nemt at se, når man kigger ind i mit hjem. Det med planterne er lidt en ny ting; jeg har for så vidt altid været i gang med at slå én eller anden plante ihjel, men i for nogle år siden besluttede jeg at skabe et frodigt driverhus (sic!). Indlæggene er lidt gamle, så der er kommet (mange) planter til siden, men jeg er stolt af at sige, at det kun er ganske få, der er gået til undervejs!

Når vi rejser, bor vi ofte i private hjem, og det er så herligt at få et kig ind i andre menneskers liv! Vi har boet på en del AirBnBs rundt omkring, for eksempel denne i Dubai, eller denne i Madrid. Hver gang vi er i Rio, bor vi hos min søn og svigerdatter, i deres totalt cool storbyhybel.

Vi har også et lille stenhus i Italien, i bjergene omkring Como. Her tilbringer vi så meget tid som muligt, med at vandre i bjergene, bade i søen, og bare slappe af i sofaen med en god bog. Vores lille hund, Fili, er altid med på slæb, og hun elsker det 🙂

voksne kvinder

Jeg er ikke så opfindsom, når det kommer til tøj – og jeg synes generelt heller ikke jeg finder så meget inspiration til fedt tøj til voksne kvinder. Jeg har ikke lyst til hverken mom-jeans eller mavebluser, men gider omvendt heller ikke gå over til kittelkjoler og bidselssko… Fiftyfabulous er ikke ligefrem en guldgrube af spændende inspiration og sprudlende farver, men nok lidt mere uniformsagtigt, forstået på den måde at jeg som regel trækker et par jeans eller skindbukser på, og enten en lækker strik eller en jakke. På et tidspunkt indså jeg, at jeg i grunden ikke havde brug for nær så meget tøj, som jeg hængende, og eftersom jeg samtidig drømte om at blive til sådan en overskudsagtig, über streamlinet type, som kunne klare sig med en lillebitte, udsøgt kompakt garderobe, testede jeg konceptet. Jeg er hverken blevet overskudsagtig eller über streamlinet, men jeg nyder at have en overskuelig garderobe!

voksne kvinder

Kategorien Livsstil er noget af en blandet landhandel. Her er madopskrifter, bl.a. på mine to alleryndlings: paella og havregrynskugler.

Det er også her du kan finde ideer til både små og store fester. Tjek for eksempel vores Skt. Hansaften, vores brasilianske aften, og vores spilleaften, med mit helt eget meta-spil.

Der er også en DIY sektion, hvor du kan finde anvisninger til at lave strikkede klude, et lækkert hæklet tæppeflotte guirlander, og – hvis du er helt skør – en fantastisk lysekrone (eller to) i origami. Jeg har delt mange strikkeopskrifter, blandt andet min islandske sweater, min klassiske irske sweater, og en lækker sag i silke og alpacca. De populæreste strikkeopskrifter er dog Snebold (en fin lille babyjakke) og Candyfloss (en klassisk sweater med rund hals og raglanærmer).

Under livsstil finder du også inspiration til årets forskellige højtider, blandt andet til jul, påske og Halloween.

Jeg deler også tanker fra min hverdag. Jeg er buddhistisk “præst” (Dharmalærer), og selvfølgelig fylder meditation en del i min hverdag, men de helt store glæder har jeg faktisk fundet ved aktivt at bruge den buddhistiske filosofi i min hverdag. Det betyder bl.a. at jeg altid prøver at vælge glæden, også når det måske ikke er det mest indlysende valg, at jeg kender mit sind godt nok til at vide, hvordan jeg skal implementere forandringer, og at jeg er omhyggelig med at passe på, at de store ting i livet ikke pludselig bliver de små. Livet er det der sker, mens vi har travlt med at lave andre ting…

voksne kvinder

Læsehest med æselører, det er mig. Jeg elsker at læse, og det har jeg egentlig altid gjort. Jeg var hende den mærkelige, der sad med næsen i en bog i hvert og hvert andet frikvarter. På et tidspunkt gled læsningen lidt i baggrunden, men det ændredes da jeg opdagede e-bøgerne. Det til trods, så sætter jeg stadig overmåde stor pris på en god gammeldags papirbog, og jeg har da også et par stykker af dem…

Ind imellem anmelder jeg de bøger jeg læser. Det sker langt fra med alle bøger, men nogen gange gør jeg. Du vil ikke finde decideret dårlige anmeldelser herinde – hvis en bog er så dårlig at jeg knap gider læse den, så gider jeg i hvert fald heller ikke at skrive om den. I øvrigt er FiftyFabulous et sted hvor vi fejrer alle de skønne ting i livet, og dem hører trælse bøger bare ikke til 😉

Min niece, Anna, anmelder bøger for unge, så hvis du mangler gaveinspiration, så du måske kigge på hendes anbefalinger.

voksne kvinder

Jeg rejser meget. Rigtig meget, faktisk – og jeg elsker det! Derfor er der indlæg (mange!) om byernes by, og nej; det er ikke Paris. Rio de Janeiro, den grusomme, betagende, besynderlige, dragende, uimodståelige, fantastiske by, som har stjålet både min søn, min svigerdatter OG mit hjerte. De bor i den del af Rio som hedder Recreio, og jeg har lavet specifikke guides til både oplevelser og restauranter i det område. Fra Brasilien er der også indlæg om Iguazu-vandfaldene, og om Rios slumkvarterer og meget, meget mere.

Du kan også finde indlæg om Californien, som vi tager til et par gange hvert forår, om Mallorca, hvor min mand har arbejdet en del, og en lille miniguide til Dubai, hvor han også har været udstationeret.

Jeg elsker at vandre. Jeg er på ingen måde ekspert på området, men jeg nyder lange hikes, hvor jeg kommer langt væk fra hverdagen, om så det er i udlandet eller hjemme i Danmark. Jeg har i den forbindelse opfundet begrebet Gliking: Glamourus Hiking – for nok gider voksne kvinder vældig gerne at vandre, men det der med at sove ti nætter på jorden er måske knap så tiltalende…

I kategorien Rejser har jeg også delt nogle af mine erfaringer med at rejse. Der er tips til at rejse sammen med andre, til at pakke en kuffert (og lidt til hvad man kan putte i den), ideer til hvad der kan være godt at have i håndbagagen, ideer til at nyde lange flyrejser, og endelig er der en håndfuld tips til at holde sig tryg når man rejser.

voksne kvinder

I foråret 2016 besluttede jeg at holde op med at farve mit hår, og i stedet tillade min naturlige grå farve at komme frem. Det er ikke nogen helt nem proces vil jeg bare sige, men det hjalp da jeg fik klippet en ordentlig bid af længden. Senere var jeg eventyrlysten, og tog til frisør i Brasilien, og da jeg kom hjem, røg der endnu et stykke. Der findes jo en del produkter som kan hjælpe i overgangsperioden, men det allerbedste er faktisk dette virkelig billige trick.

Jeg har sammenfattet alle mine erfaringer med det grå hår, og håber andre kan få glæde af dem, hvis de også beslutter at tage springet. Gråt hår ser lidt skævt ud på de helt unge synes jeg, men til voksne kvinder er det bare så smukt.

Sund & skøn handler ikke kun om hår. Det er for eksempel også her, jeg har delt mit projekt Sund Januarudviklingen og resultatet, og fortalt om min nye ven, Fitbit.

voksne kvinder

Puha, det var ikke nemt at vælge de indlæg der skulle med i denne oversigt, og den er da også blevet meget lang. Jeg håber den kan hjælpe dig med at finde frem til lige præcis de indlæg, du allerhelst vil læse – og husk; jeg vil hellere end gerne høre fra dig, hvis du har ideer til indlæg der mangler!

Til forsiden