Nymalet badeværelse – og en virkelig fin plakat

Efter min store succes med kalkmaling i stuen, besluttede jeg, at også badeværelset skulle have en omgang. Det var nemlig en lille smule kedeligt, badeværelset. Pænt, bevares – men altså også lidt fersk og kedeligt. Så nu har det fået en gang kalkmaling, nogle friske grønne planter, og en virkelig flot plakat. Fordi badeværelset er et sted, man faktisk opholder sig en del, og hvorfor skulle man så ikke have noget pænt at kigge på?

plakat

Plakaten er fra det nyåbnede Gyldendal Studio, hvor man kan få fingrene i alle slags bogrelaterede herligheder, blandt andet t-shirts, krus, madkasser og drikkedunke, og altså også plakater. Smukke plakater, trykt på lækkert silkepapir, med motiver fra blandt andre Tove Ditlevsen, Ole Lund Kirkegaard og min personlige favorit, Karen Blixen.

Valget burde måske ikke have været svært, når Karen Blixens mageløse univers var repræsenteret, og det var da også dér, jeg endte – men hold op, hvor der er mange fine at vælge imellem. Men Vintereventyr er en tilbagevendende fornøjelse for mig, og så er det vel også kun rimeligt, at det er den, der møder mig herude. Drømmer dog stadig om et par af Tove D.’s…

plakat

plakat

Væggene er malet med samme teknik som stuen; kraftige krydsstrøg, og en masse roden rundt med penslerne. Det var en kende mere besværligt end sidst, al den stund at væggene herude gemmer på en sand overflod af kanter, kroge og hjørner, men for en gangs skyld gav jeg mig god tid til forarbejdet, og så var det såmænd ikke så galt endda.

Farven har jeg selv blandet. Det er resterne af farven fra stuevæggen, blandet 1:1 med ren mørkegrå, og jeg synes det er blevet helt perfekt. Gulvet havde mørkegrå klinker i forvejen, og det var den farve, jeg gik ud fra, så hulefornemmelsen kunne blive komplet.

plakatplakatplakat

Havde lidt travlt med at få kameraet frem, så malingen er ikke helt tør i alle kroge – men altså… Jeg elsker den måde, de mørke vægge spiller op til det besnærende drama i min plakat. Rummet virker fortryllet og dragende, og jeg glæder mig virkelig til at forkæle mig selv med skønne spa-agtige stunder herude. Der mangler bare lige nogen nye håndklæder. Sådan nogen overdådige tykke og bløde nogen, i den samme pink farve som på billedet; det ville se aldeles herligt ud. Tip mig gerne, hvis I ved hvor jeg kan finde dem. Jeg har jo snart fødselsdag, så mon ikke jeg kunne være heldig at få dem i gave?

Måske vil du også læse...

6 Comments

 1. Det er blevet SÅ fint, Pia! Jeg er – som du ved – også vild med kalkmaling på væggene. Og den plakat er skøn. Jeg kendte ikke Gyldendal studio, men jeg må ind at kikke!

  1. Tak! Og ja, du må endelig forbi Gyldendal studio – det er det rene slaraffenland

 2. Liselotte says:

  Har du efterbehandlet med sealer? Det anbefales for de typer kalkmainger, jeg kender, i rum med risiko for fugtpåvirkning. I øvrigt – mange tak for din blog. Jeg læser den dagligt i mine pusterum

  1. Tak for de søde ord! Jeg har tænkt på, om det vil kunne holde – jeg vil ud og finde en sealer til det. Tak for tippet

 3. Både plakaten og den nye farve ser forrygende ud! Så fint!

  1. Tak Anja – jeg er også rigtig glad for det. Det er som at få et stort knus af rummet, hver gang jeg kommer derud!

Comments are closed.