Ømskindet

Det er så dejligt at være tilbage i Rio. Byen har, helt uopfordret, taget mit hjerte – og den bærer det hverken været varsomt eller blidt. Rio er ikke varsom og blid, Rio er lige på og barsk, skønhed uden filter. Der er knald på solen, farverne, festen, bølgerne, regnen – der er knald på Rio. Der er ingen forstillelse, intet er forlorent, fordækt, eller subtilt, for den sags skyld. What you see is what you get.

Jeg ville egentlig, sådan som udgangspunkt, helst ikke holde for meget af den by, som har taget halvdelen af mine børn, men der er ikke noget at gøre;  Rio afkræver sine besøgende kærlighed.

Der er dog én del af mig, som er en smule utilpas; nemlig min hud. Min hud har altid været af den overmåde solide slags; sådan en hudtype der kan holde til nærmest alt. Jeg har aldrig haft irritationer i huden, og allergiske reaktioner har hidtil været ganske ukendte for mig. Det har været ret tilfældigt hvilke produkter jeg har brugt, og det eneste jeg har gået op i, har været at min hud fik tilført masser af fugt, og at den altid var beskyttet mod solen. Det der med SPF har jeg været lidt hysterisk med, siden jeg for omkring 10 år siden pludselig begyndte at få pigmentforandringer i ansigtet – ikke et look jeg var vild med, og da heldigvis også noget der forsvandt, straks jeg begyndte at beskytte mig mod solen.

Men så her for en uges tid siden oplevede jeg pludselig, at min hud, især den tynde hud under øjnene, blev generet hver gang jeg brugte min sædvanlige dagcreme. Det sved og brændte, som havde jeg lavet øjenkompresser af et par brandmænd… Da festlighederne havde stået på et par dage, besluttede jeg at det måske var på tide at prøve med en anden dagcreme, og da jeg egentlig altid har været glad for L’Oreals produkter til både hårpleje og make-up, lå det jo ligefor at prøve en dagcreme derfra. Jeg indkøbte deres Age Perfect dagcreme og serum, og jeg blev lynhurtigt fan. Min hud er gennemfugtet, blød og lækker, og der er hverken svien eller irritation længere.

Den har kun SPF 15, så når jeg er hernede i solen, hjælper jeg den lidt på vej med min Neutrogena SPF 70 og/eller en hat, i hvert fald på de dage hvor jeg ved at jeg skal enten vandre, cykle eller bade hele dagen.

Måske vil du også læse...