Om at læse blogs

Jeg læser virkelig mange blogs, og det er ret mange år siden, jeg begyndte at supplere de magasiner, jeg altid har holdt så meget af, med blogs. Det er der flere årsager til – udover at jeg af natur er vanvittigt nysgerrig, og at jeg elsker lidt god, uforstyrret ‘mig-og-min-Mac’ tid.

Blogs opleves som mere personlige end magasiner og ugeblade. Hvis jeg finder en god blog, kommer jeg egentlig forbavsende hurtigt til at stole på bloggeren, og med tiden kommer jeg nærmest til at føle, at jeg har fået en ny veninde. Det betyder jo også, at det virker mere troværdigt, når en af mine yndlingsbloggere anbefaler diverse produkter, end når en skønhedsredaktør, som jeg slet ikke kender, gør det. Til gengæld er langt de fleste blogs, og i hvert fald dem jeg holder mest af, meget mere amatøragtige (på både godt og ondt) end de blade jeg køber. De bedste blogs er, efter min mening, dem der fokuserer mest på det personlige tvist; dem der viser hvordan man for eksempel kan bruge det tøj man allerede har hængende i skabet på en ny måde, eller hvordan man kan rykke lidt rundt på sine møbler, tilføje en plante og et tæppe, og få en helt ny stue.

Noget helt andet er, at blogs er virkelig praktiske. Det er nemt tidsfordriv, og meget mindre forpligtende end et magasin. Når man køber et magasin, skal man som regel, i hvert fald til en vis grad, vælge hvad man har lyst til at læse om – tager man en rundtur på sine yndlingsblogs, får man lidt af hvert. Det er også bare så meget nemmere og hurtigere at smutte forbi og læse det nyeste indlæg på yndlingsbloggen; det kan nærmest gøres på samme tid, som det tager at finde et magasin frem og sætte sig til rette.

Jeg kan se, at jeg afviger en smule, i hvert fald aldersmæssigt, fra den typiske bloglæser, som ifølge en ny undersøgelse er

Kvinde, 34 år gammel og bosiddende i København. Hun læser to til fem forskellige weblogs og foretrækker, at de handler om noget personligt. Til dagligt beskæftiger hun sig med it og/eller kommunikation og hun har en længevarende uddannelse.

Det kan man godt se, når man bevæger sig rundt i blogland. De fleste blogs er skrevet af, og for, den typiske blogkvinde, og der er der jo for så vidt ikke noget besynderligt i. Jeg følger både livsstils-, mode-, bolig- og bogblogs, men jeg har egentlig ofte følt, at jeg manglede at finde den blog, som henvendte sig mere direkte til mig og min situation. For et par år siden fandt jeg endelig en, nemlig bloggen Voksenlivsstil, som er skrevet af skønne Jeanette. Hun er jævnaldrende med mig, og hendes livssituation er meget lig min egen, så at læse hendes blog er som at sludre med en god veninde. Hun giver mig ideer og inspiration, især når det kommer til sundhed og motion, som er emner der nok kunne trænge til en opgradering i mit personlige liv. Det tøj hun viser frem, er tøj jeg snildt kunne se mig selv i, de bøger hun anmelder, er nogen jeg har lyst til at læse, og de ting hun deler fra sit personlige liv, er nogen jeg kan relatere til.

Det er så hyggeligt at få lov at kigge ind i hendes hjem – og så meget mere interessant end at læse over-stylede boligreportager, hvor man knap nok kan se hvordan hjemmet virkelig ser ud, sådan i dagligdagen, når tingene skal fungere. Da hun overvejede en lyserød sofa, tænkte jeg godt nok, at det turde hun garanteret ikke – men det gjorde hun, og det ser fantastisk ud!

Jeg er ikke den eneste, der har fået øjnene op for Jeanette. Se bare dette indlæg, hvor ugebladet Søndag bruger hende som model. Hvor skønt er det ikke at se en smuk, voksen kvinde vise tøj frem, som er smukt på voksne kvinder?

blogs

Jeanette har også en webshop, som er uhyre praktisk for sådan en som mig. Jeg behøver ikke længere skrive ønskesedler; nu kan jeg bare bede familien om at slå sig sammen om mine gaver, som de så kan gå ind på Best of Nordic og bestille! Lige nu har jeg voldsomt brug for et af hendes lækre stofbælter, det meste af tøjet fra Molin, og nok alle armbåndene. Kunne faktisk også godt bruge en kurvfuld af de lækre produkter fra Meraki… Jeg ved godt, at jeg burde kunne vælge, men omvendt så er det jo heller ikke sjovt hvis ens ønskeseddel bliver en bestillingsliste, vel?

blogs

Kig forbi Voksenlivsstil – men gør det når du har god tid. Man forsvinder let ind i Jeanettes smukke univers, og det kan snildt tage et par timer før man dukker op igen 😉 Og skulle du bagefter have tid tilovers, kan du jo tage en guidet rundvisning på Fiftyfabulous!

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Kære Pia,

  Tusind, tusind tak – jeg har lige læst din “anmeldelse” af min blog (og webshop), og jeg må sige, at jeg er dybt rørt og nærmest sidder og snøfter lidt. TAK!

  Det er også fantastisk at høre, hvordan du som læser opfatter mig og det, jeg skriver.
  Jeg følger jo også med her hos dig, og elsker dit smukke, varme, personlige og æstetiske univers, og føler mig også meget connected til dig som type. Vi voksne kvinder har helt bestemt meget at give hinanden, og det er så skønt, at der er flere af os, der springer ud som bloggere!

  Et kæmpe knus fra mig til dig
  Jeanette

  1. Pia says:

   Kære Jeanette,

   Det er såmænd mig der takker – jeg nyder din blog, og er så glad for at den findes. Jeg kan finde masser af inspiration på de yngre blogs, men ind imellem er det nu rart med en blogger der taler mere direkte til mig og min livssituation 🙂

   Knus tilbage – og fortsæt endelig det gode arbejde!

 2. Drifa Leonsdottir says:

  Hej.
  Jeg læser din blog regelmæssigt oftest med stor glæde og interesse. Er der ikke nogen blog du kan anbefale? Jeg kender Voksenlivsstil i forvejen og synes også at den er fantastisk.
  Mvh
  Drifa (en voksen som aldrig bliver helt voksen 😉 )

  1. Pia says:

   Kære Drifa,

   Jeg er glad for at du kan lide bloggen 🙂

   Hvilken type af blogs er du interesseret i? Mine yndlings-livsstilsblogs er Voksenlivsstil og Emily Salomon, men jeg følger også en del mere specialiserede blogs, med fokus på fx mode, bøger og indretning, og vil meget gerne dele nogle links, hvis der er et eller flere af emnerne der har interesse?

   Hvis du har nogle gode ideer til blogs jeg kan følge, hører jeg gerne om dem!

   Kærligst,
   Pia.

Comments are closed.