Om at pakke en kuffert

Det er de færreste forundt at rejse som i de gode gamle dage (dengang solen altid skinnede om sommeren, og is kun kostede 25 øre), hvor man stort set kunne medbringe alt, hvad man mente at kunne få brug for undervejs på sin ferie.

Selvfølgelig kan det som regel lade sig gøre at tilkøbe ekstra bagage, men hvis man hellere vil bruge sine penge på at flytte sig selv rundt i verden, end på at lade ens ejendele komme ud og se sig omkring, er man typisk henvist til 1 kuffert a’ 23 kg – eller, hvis man er rigtig heldig, 2 x 23. Faktisk er det fornuftigste ofte at nøjes med håndbagage. På mange billige flybilletter er det kun håndbagage der gratis kan medtages, man slipper for at stå og vente på sin kuffert ved bagagebåndet, og risikoen for at ens bagage slår et smut omkring Nangijala er elimineret. Det kræver til gengæld lidt håndelag, og at man er ganske dreven udi begrænsningens kunst.

Jeg har allerede skrevet om, hvad jeg plejer at pakke til 1-2 ugers ferie. Det kan helt uden besvær rummes i en almindelig kuffert, og så er der endda rigelig plads til at tage et par smukke rejseminder med tilbage!

Tager man kun håndbagage med, fravælger man den lille taske, det ene par sko, en jakke eller en kjole, og sørger for at alle ens toiletsager er i beholdere som ikke rummer mere end 1 dl hver, og som alle kan rummes i en 1-liters klar, genlukkelig plastpose.

På den måde kan man som regel få vægten ned på det tilladte (husk at tjekke reglerne hos flyselskabet, da de varierer betragteligt!). Et eventuelt pladsproblem løser man på samme måde som man sikrer sig mod at åbne en kuffert fuld af krøllet tøj ved ankomsten: man ruller sit tøj.

Læg dine bukser sammen på den lange led, fold bluser o. lign. ned midt for, fold lange ærmer ind langs kroppen, og placer så tøjet i en bunke som vist ovenfor. Læg et par shorts, et håndklæde eller et par (indpakkede!) sko i den ene ende, og rul så hele herligheden sammen, så det kommer til at se således ud:

Jeg putter alting i små poser. Det beskytter mine ting mod ridser og skidt, og gør min kuffert så overskuelig at jeg kan undgå at pakke alting ud, hvis jeg kun skal være et par dage ad gangen på flere forskellige steder. Det kan også være rart at kunne samle sit vasketøj i en pose når man skal hjem, og for eksempel holde en lidt aparte souvenir adskilt fra resten af bagagen, så man ikke kommer til at stå med en kuffert der springer op på bagagebåndet, og udspyr snavset undertøj, mudrede støvler og et hestekranie som – trods ihærdig pirken med en pind – stadig har en smule kødtrevler hængende hist og her *.

Hvis jeg rejser til en særligt fristende destination, rent shoppemæssigt, pakker jeg gerne en lille kuffert indeni min store kuffert, og undværer håndbagage på udrejsen. Så kan jeg nemt fremtrylle en hel kuffert ekstra på hjemturen 🙂

* Det siger sig selv, at dette eksempel, i lighed med så mange andre farverige eksempler i mine indlæg, er grebet ud af det blå.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...