Opskrifter på hæklede og strikkede servietter

Der var flere af jer, som var så søde at kommentere på de fine hæklede og strikkede servietter, jeg viste sammen med mine nymalede kopper forleden. Derfor kommer opskrifterne her, både på de strikkede og de hæklede. De er helt enkle at gå til, og man kan jo altid starte med et par stykker, og så langsomt udbygge lageret.

Jeg har brugt almindeligt, tyndt bomuldsgarn (løbelængde 170 m pr 50 gram) i hvidt, sort og rosa, og både hæklenål og strikkepind nr. 3.

 

Strikkede servietter
Slå 61 m op, og strik 10 p ret. Strik derefter 5 m ret, 51 m mønster efter nedenstående diagram, 5 m ret.
Når arb måler omkring 29 cm (afpas evt længden efter mønsteret), afsluttes med 10 p ret. Luk af, og hæft alle ender.

Hæklede servietter
Servietterne er helt enkelt lavet som store oldemorsfirkanter (opskrift i indlægget om mit hæklede tæppe). Jeg har lavet ialt 19 rækker, og det giver en serviet på ca. 32 x 32 cm, nogenlunde samme størrelse som de strikkede servietter ovenfor.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. God idé at lave klude med oldemorsfirkanter! Den har jeg ikke tænkt på. Jeg har både hæklet og strikket klude og personligt er jeg meget glad for dem. Der er dog ikke rigtig andre i mit hjem, der gider at bruge dem. De vil meget hellere have de der plastic fiberklude. Øv! Men jeg strikker videre 🙂

    1. Det er bare om at holde ud, også selvom familien stritter imod 🙂

Comments are closed.