På-vej-til-at-blive-gråt hår, og et GENIALT tip

Hvis nu jeg aldrig havde blandet mig i naturens gang, men værdigt havde affundet mig med mine grå hår fra det øjeblik de begyndte at indfinde sig, havde jeg formentlig ikke haft brug for dette tip – men jeg blandede mig, gjorde jeg. Jeg blandede mig fra jeg var 28 år, og helt indtil for ca. 8 måneder siden. Jeg farvede mit hår for at dække det grå der begyndte at pible frem. Det trivedes jeg for så vidt fint med, og jeg vil ikke sige at jeg har fortrudt at jeg farvede mit hår i alle de år. 28 år var alt for tidligt for mig at blive gråhåret.

Man kan godt snyde moder natur, men der er en pris at betale. Nu betaler jeg prisen for ‘snyde-årene’, i form af et træls rødligt skær i de udvoksede længder af mit hår, og selvom jeg godt ved hvor dette skær stammer fra, synes jeg stadig det er en lillebitte smule uretfærdigt. Jeg gider jo ikke at have hår som er gråt og mørkebrunt og rødt. Jeg bad ikke om rødt. Rødt hår er noget af det flotteste, men ikke i spidserne af gråt hår…

at blive gråhåret

Selvfølgelig kunne jeg bare farve mig ud af problemet, men hele ideen bag dette her projekt Gråt Hår var jo netop at slippe for at rode med hårfarvning mere. Derfor har jeg ledt efter ikke-permanente løsninger, og har bl.a. brugt farvespray, silver shampo og conditioner med lilla skær for at fjerne de varme, rødlige / orange toner i mit hår. Farvesprayen er ikke så brugbar længere, nu hvor min udvoksning er på næsten ti cm, og mens shampo og conditioner med farvepartikler fungerer fremragende på det nyudvoksede hår, gør det ikke rigtig noget for længderne med gammel farve i.

Nu har jeg opdaget en genial metode til at dæmpe de uønskede rødgyldne toner. Den er så simpel (og så billig!) at jeg først ikke turde tro at den kunne virke, men det gør den. Jeg skylder at sige, at før-billedet ovenfor er taget i solnedgangslys, mens efter-billedet herunder er taget i dagslys, men forskellen er, alt andet lige, iøjnefaldende:

at blive gråhåret

Der er stadig kobbertoner i dele af håret, men langt mindre end før. Forskellen mellem det nye, naturlige og det gamle, farvede er langt mindre påfaldende nu – og løsninger er…

(trommehvirvel)…

at blive gråhåret

Frugtfarve.

Ja, lige præcis. Frugtfarve. Det stads man bruger til kageglasur (og som nissen bruger, når han skal farve mælken blå til jul), er helt perfekt til ikke-permanent hårfarve. Det giver lidt sig selv, at håret ikke skifter farve på den helt afgørende måde – man kan næppe gå fra brunette til blåhåret Florida-frue på denne måde – men det er lige præcis nok til at ændre hårets skær fra rødbrundt til gråbrunt.

Jeg blander 2-3 dl. husholdningseddike med ca. 20 dråber blå frugtfarve og 7-8 dråber gul ditto i en stor skål. Så vasker jeg håret som normalt (med sulfatfri shampo og silikonefri conditioner), hvorefter jeg dypper længderne i blandingen i ca. 15 sekunder, skyller, og tørrer det som jeg plejer. Eddiken går håret blødt, og frugtfarven dæmper det rødlige skær.

Den blanding jeg bruger, er blågrøn. Hvis dit skær er mere over i det gule eller orange, skal du i stedet bruge en frugtfarveblanding som er lilla (som du selvfølgelig får ved at blande blå og rød frugtfarve). Det kan være nødvendigt at eksperimentere en smule for at finde den helt rigtig farveblanding, men eftersom det kun holder til næste hårvask, gør det ikke så meget om man rammer forkert et par gange.

Det er da genialt! På-vej-til-at-blive-gråt hår tilbage på rette kurs!

 

Redigering: Jeg har lavet et indlæg, hvor jeg gennemgår hele min brydsomme rejse mod det grå hår, og deler alle mine erfaringer – gode såvel som smertelige.

Måske vil du også læse...