På-vej-til-at-blive-gråt hår; produkter

Der er et væld af produkter til gråt hår tilgængelige, og i de forløbne måneder har jeg afprøvet en del af dem. Nogen af dem har jeg lånt, andre har jeg selv anskaffet mig. Nogen af dem er jeg vild med, andre skuffede fælt. Helt generelt har jeg oplevet en tendens til, at de meget billige produkter ikke lever op til, hvad de lover. Derfor er det min anbefaling at man hellere udvælger sig et enkelt, lidt dyrere produkt, så man ikke spilder penge på noget som alligevel ikke virker, ligesom det kan være en god ide at supplere med nogle frisørbehandlinger.

For godt fire måneder siden besluttede jeg at lade mit hår blive gråt, i stedet for hele tiden at farve det. Først fik jeg det lysnet, så fik jeg det lysnet endnu mere, og klippet en god bid af det, og for nylig fik jeg det klippet igen, og fik samtidig en særlig behandling i Rio, som klarede den grå farve op. Jeg lovede faktisk at tippe om produkterne til denne behandling, men det har vist sig, at de kun er tilgængelige i Brasilien. Øv altså – det er ikke første gang jeg oplever, at et fantastisk hårprodukt ikke sælges i Danmark. Har muligvis noget med kemi at gøre…

De produkter hjemmefra, som jeg har haft mest glæde af, er L’Oreals Silver Shampo, Revlon Nutri Color Creme 1002, og L?Oreals Hair Touch Up (jeg bruger farven ‘dark blonde’).

produkter til gråt hårprodukter til gråt hår

Silver shampoen var den jeg prøvede først, og den giver en virkelig god effekt. Når jeg har lidt tålmodighed med den, og lader den sidde mindst 4-5 minutter, fjerner den meget af det rød/gule skær mit hår har, og lysner det grå op. Til gengæld kan jeg se at den ikke er optimal at bruge i mit mørke hår, mens jeg lader det grå vokse ud. Den virker ikke helt kraftigt nok på de lyse striber jeg har fået lagt for at mildne overgangen, så når jeg bruger den, får jeg en ret kraftig udvoksning, hvor det nye hår har en flot, mørk sølvagtig farve, mens det gamle er mere over i det tissegule (undskyld sproget, men hvad hedder den farve ellers?). Derfor er shampoen foreløbig sat på hylden, men den bliver helt sikkert taget frem igen, når det gamle, farvede hår er klippet helt af.

Revlon cremen er mit yndlingsprodukt. Den giver mindst ligeså meget farve som silver shampoen, men den er meget nemmere at bruge. Jeg bruger den ligesom en almindelig hårkur: vasker håret, presser nærmest al vand ud af det, fordeler 10-12 pumpetryk af produktet i længderne, og lader det sidde i 10-20 minutter. Fordelene ved cremen er, at den er nemmere at have siddende i håret, fordi alt vand er trykket ud inden (det er svært med shampoen), og at jeg nogenlunde let kan styre hvor farven skal ende. Jeg undgår simpelthen at påføre cremen i bunden, så det kun er det farvede/lysnede hår der behandles (igen; det er svært med shampoen).

Det sidste produkt er en farvespray, som jeg bruger efter hver hårvask for at udviske grænsen mellem det gamle, farvede hår og det nye, naturlige. Jeg bruger kun ganske lidt, og har stadig masser tilbage i den spray jeg købte i maj måned. Det eneste problem jeg har med den, er at jeg har svært ved at huske på at bruge den før jeg klæder mig på. Har kæmpet med pletter på mere end én hvid top henover sommeren…

Jeg er hele tiden på udkig efter nye, gode produkter til mit uregerlige garn, så hvis du har et yndlingsprodukt, må du meget gerne tippe mig om det!

produkter til gråt hår

Redigering: Jeg har lavet et indlæg, hvor jeg gennemgår hele min brydsomme rejse mod det grå hår, og deler alle mine erfaringer – gode såvel som smertelige.

Måske vil du også læse...