Pantomime af Annika von Holdt

Som nævnt har jeg en meget bred smag, når det kommer til bøger – og den sidste bog jeg har læst, er noget så sjældent som en gyser, der er skrevet af en dansk kvinde. Dem er der ikke mange af, og denne her var oven i købet ganske veldrejet. Den indeholdt alt det, jeg forventer af en bog til ren underholdning: drama, store følelser, et ok gennemført plot, og masser af stemning.


Den handler om børnelægen Sharon, som afsoner nu en livstidsdom for mordet på sin veninde, der også var hendes mands elskerinde. Det lykkes hende at flygte fra fængslet, og vi følger hende mens hun leder efter sin lille søn, som hun ikke har set i de år hun  sad inde. Det går op for hende, at hvis hun skal have en chance for at få et liv med sin søn, bliver hun nødt til at finde frem til sandheden om hvad der skete den nat, hvor hendes veninde blev så bestialsk myrdet.

Der hvor bogen er finest, er i beskrivelserne af Sharons følelser for sin søn:

Jeg tænkte på Max. Angsten for, at der skulle ske ham et eller andet, blev født sammen med ham, og havde altid hængt ved ham som en usynlig siamesisk tvilling. Og trangen til at beskytte ham mod hele verden var og og havde altid været lige så intens som min kærlighed.

Læs den, hvis du gerne vil underholdes på den lidt uhyggelige måde – hvis du for eksempel kan lide Stephen Kings bøger.

/Pia

Måske vil du også læse...