Pastasalat med tomat og basilikum

Jeg er ikke nogen ørn i et køkken – og det mener jeg ikke på den falsk beskedne, fisker-efter-komplimenter måde. Jeg mener det på den helt grundlæggende måde: Jeg er en udygtig husmor.

Derfor har jeg lært mig en (lille) håndfuld meget nemme retter, som ikke kan mislykkes, med mindre man går til yderligheder. En af dem er denne super nemme, og heldigvis også virkelig lækre, pastasalta med tomat og basilikum. Jeg bruger den dels som tilbehør, dels som en ret i sig selv.

Pastasalat med tomat og basilikum
1 dl olivenolie
2 sps balsamico
1 tsk salt
10 gode, modne tomater
En lille håndfuld frisk basilikum
500 gram pasta

Bland olie, balsamico og salt i en skål.
Snit tomaterne i forholdsvis små stykker, og hak din basilikum. Rør derefter tomater og basilikum sammen med dressingen, og lad det gerne stå og trække en tid (det bliver bare bedre af at trække, men hvis man har travlt, går det også endda).

Kog pastaen i letsaltet vand, dryp den godt af, og vend den i din tomat / basilikum / dressingblanding.

Serveres enten kold eller varm ? smager herligt på begge måder.

/Pia

Måske vil du også læse...