Patinering af lerkrukker

img_3821

Jeg elsker alt hvad der er råt, patineret og lidt slidt på den fede måde. Shabby Chic bølgen kom jeg aldrig med på (den der med småblomstrede, rosa vattæpper og afskallede møbler gik ikke lige hjem med ham min elskede), men en lille smule gammelt skrammel har jeg da fået listet ind.

En af de ting, som jeg helt bestemt synes skal være patineret, er de lerkrukker jeg bruger i min have. Heldigvis er det supernemt at forvandle en kedelig ny potte til en mosbegroet skønhed, som både kan bruges inde og ude, sommer og vinter.

img_2767

Man smører ganske enkelt sine potter og krukker ind i et generøst lag skyr/yougurt/det surmælksprodukt man har i køleskabet, og stiller dem i et skyggefuldt hjørne af haven. Lidt afhængigt af temperaturen går der så 4-10 dage, inden man stolt kan fremvise en smuk, mosbegroet sag, der ligner noget med mange, mange år på bagen. Så nemt – og så fint. Og så bliver den bare bedre og bedre med tiden, hvor kalk fra vandingerne vil trænge ud på ydersiden og bidrage til det skønne udseende.

img_3407

Måske vil du også læse...