Porlezza

Helt nede i enden af Luganosøen, der hvor den hedder Lago Ceresio fordi den ligger i Italen, finder man Porlezza. Det er en sjov lille by, som virkelig prøver at puste sig op om sommeren – men som (heldigvis) er og bliver en uskyldig flække.

Der er nogle ting, man ikke må gå glip af, hvis man besøger Porlezza:

Markedet lørdag formiddag, hvor man bl.a. finder de lækreste specialiteter fra egnen og urimeligt billige jeans,

Hovedgaden, med alle dens små finurlige kroge. I december rulles den røde løber ud i hele gaden, og man kan komme i julestemning med en kop varm chokolade (som er netop det; varm chokolade. Man får simpelthen serveret en kop smeltet chokolade i den smagsvariant man har valgt).

Man skal også unde sig selv et par timer på den uanseelige lille runde bar, som ligger lidt fra hovedgadens og torvets mylder, med den skønneste udsigt over søen. Det er det perfekte sted at lade tiden løbe ud mellem fingrene på en, mens man betragter vandet, bjergene, eller en man holder af –


og så skal man selvfølgelig se Panama Beach. Det er et hyggeligt område ned til søbredden, hvor man kan slænge sig på et tæppe i skyggen under de store træer eller i barens lounge – hvis ikke man tuller hen til deres restaurant og spiser en Panamaburger. Haps!

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...