Projekt “Marts er okay”

Normalt er jeg sådan lidt en lalleglad tosse med en gigantisk ja-hat på. Jeg kan nærmest altid finde et eller andet interessant i stort set enhver situation, og skulle jeg ende i noget gedigent møg, er min opmærksomhed rimeligt nemt afledet. Men selv det gladeste tigerdyr, der hopper fra ting til ting og drysser “Jeg elsker det” og “Hvor er det fint” ud over det hele, har sin akilleshæl. Min er marts.

Marts er en skifting af en måned; super træls på den prætentiøse ‘se mig, jeg er forårsagtig’ måde. Den er overhovedet ikke nogen forårsmåned.

For ikke bare at overleve marts, men faktisk også nyde den, vil jeg forsøge mig med et nyt tiltag. Hver dag i marts vil jeg tage et billede af det allerskønneste dagen har at byde på. Disse billeder vil jeg løbende printe ud (noget jeg ellers meget sjældent gør), og sætte ind i en lille bog, som jeg vil dekorere med tegninger, små historier om dagens højdepunkter, washitape, klistermærker, stumper af blondestof og hvad jeg ellers kan finde på.

Tanken er, at selve det at skulle huske på at finde det allerbedste på hele dagen, vil gøre mig meget mere opmærksom på de skønne ting. De er der jo ? men i marts kan de altså godt finde på at gemme sig lidt. Det man ikke ser, kan man ikke nyde, men hvis man hele tiden kigger intenst efter de fine ting, så skal man nok opdage dem.

Jeg tror så også, at selve det at sidde og nusse med billederne vil være en fornøjelse. Det er så hyggeligt med den slags sysler, og det betyder at jeg kommer til at nyde de skønne ting hele tre gange: en gang når jeg står midt i dem, en gang når jeg sidder og sysler med min bog, og endnu en (eller forhåbentlig flere) gange, når jeg senere tager bogen frem.

Mine fine julebøger giver mig enorm glæde. Tænk om jeg med tiden kunne samle en håndfuld fine ?marts-bøger?, som kunne vække glade minder, og inspirere mig til at have en dejlig marts, sådan lidt på trods!

Er der nogen der vil være med? Det kunne være så hyggeligt at dele vores bøger undervejs!

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Sikke en god idé! Det er altid en god idé at forsøge at fokusere på de gode ting, for de ER der! Nogle gange er det bare svært at få øje på dem. Jeg har i perioder afsluttet hver dag med at skrive en liste over det bedste fra dagen – en øvelse jeg også har gjort sammen med mine børn. Tanken med billederne passer meget godt ind i tiden, med tanke på at man alligevel dokumenterer alt.

    1. Det er rigtigt; de gode ting er der altid, men nogen gange drukner de, hvis ikke vi husker at være opmærksomme på dem. Dejligt at du skriver ‘taknemmelighedsliste’ hver aften. Jeg afslutter altid dagen med en stille stund ved mit alter, hvor jeg bl.a. glæder mig over alt det gode dagen har budt på. Det er sådan en skøn måde at slutte af på, og man sover vidunderligt bagefter.

Comments are closed.