Rejsegarderobe

Efter at have levet nogle uger med det tøj der kunne være i min kuffert, er det gået op for mig, hvor meget nemmere det er at klæde sig på, når der ikke er for meget at vælge imellem. Det er selvfølgelig fordi det der rent faktisk er at vælge imellem, alt sammen er noget jeg elsker at have på ? og det er vel i grunden definitionen på en capsule wardrobe *: En minigarderobe, som består udelukkende af tøj som jeg elsker, og som får mig til at føle mig godt tilpas.

For nogle år siden gennemgik vi en større ombygning af vores hus i Danmark. De måneder den stod på, havde jeg kun ganske lidt tøj at bruge, fordi nærmest alt var opmagasineret, mens vi rykkede fra værelse til værelse for at kunne være et sted hvor der ikke blev bygget om ørerne på os. Allerede dengang undrede jeg mig over, hvordan det kunne være at jeg aldrig før havde følt mig så velklædt, uden at spilde mange tanker på mit tøj. Det var naturligvis igen fordi jeg kun havde det tøj, jeg virkelig holdt af, tilgængeligt! Det jeg undrer mig over nu, er at jeg ikke lærte lektien dengang: jeg behøver meget mindre tøj end jeg går og forestiller mig, og mindre tøj er lig med mindre tid spildt på at rode rundt for at finde noget at tage på.

Derfor vil jeg, når engang jeg rykker hjem til Danmark igen, udvælge mig en kompakt garderobe, og lægge alt det overflødige til side. Noget af det skal gives væk, noget skal sælges, og noget skal opbevares fordi det er ubrugeligt i den aktuelle sæson (shorts og sommerkjoler behøver ikke hænge fremme om vinteren, lige så lidt som uldfrakker og kæmpe sweatre behøver forstyrre mig om sommeren). Jeg gider ikke længere have en garderobe som flyder med ubrugt og/eller uelsket tøj.

Indtil jeg kommer hjem, vil jeg øve mig. Jeg vil skære endnu mere ned på det tøj jeg slæber med mig rundt i verden. Jeg syntes egentlig allerede jeg er rimeligt god til ikke at overpakke, men jeg kan helt sikkert blive bedre. Når jeg kigger tilbage på tiden på Mallorca og her i Rio, kan jeg se, at der er noget tøj der er blevet brugt meget mere end andet. Hvorfor så ikke nøjes med at tage det med fremover? Jeg ved jo godt hvad jeg kan lide at have på…

Jeg vil udvælge mig 10 favoritter fra kufferten, og udelukkende bruge dem de sidste 10 dage hernede. De 10 stykker tøj skal ikke omfatte badetøj, nattøj, træningstøj eller accessories som tasker, smykker, hatte og lignende ? er jo nødt til at starte blidt 😉

Om et par uger får jeg et par dage hjemme. De skal selvfølgelig bruges sammen med dem jeg savner så meget, men jeg skal også pakke min kuffert om. Vores næste destination bliver nemlig UAE, og jeg ved at jeg får brug for noget andet tøj dernede, end det jeg har brugt hidtil. Det er der to grunde til: 1) UAE er nok et meget moderne muslimsk land, men det er stadig et muslimsk land, hvorfor mine korte shorts og små toppe ikke er passende, og 2) i UAE skal man altid medbringe et par ekstra lag tøj til når man skal være indendørs. De skambruger aircon dernede, og der er altid bidende koldt på restauranter osv, så jeg skal pakke trøjer, tørklæder og jakker. Den perfekte garderobe består jo ikke bare af tøj, man føler sig godt tilpas i ? så ville det være alt for nemt. Det er ikke nok at tøjet afspejler min personlige smag, det må nødvendigvis også afspejle min aktuelle livsstil. Man skal ligne det man laver, som min veninde plejer at sige når hun ifører sig malertøj.

Men indtil videre gælder det altså disse 10 stykker tøj, i de næste 10 dage:

1 par hvide shorts, 1 par jeansshorts, 1 stribet tshirt, 1 sort top, 2 hvide toppe, 1 kjole, 1 jakke, 2 par sandaler. Det bliver spas!

 

* Capsule wardrobe = kapsel garderobe? Nej, vel? Tror jeg vil oversætte med ?kompakt garderobe? i stedet.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...