Rejsen mod det grå hår – hvordan man får håret til at vokse hurtigere

Regel #1: Når man gerne vil skifte farve på sit hår, og ikke kan opfylde dette ønske ved at hælde en toning ud over det, får man meget nemt lyst til, at de gamle, farvede spidser bare skal vokse ud, så man kan klippe dem af. Min rejse mod det naturlige, grå hår er ingen undtagelse fra denne regel, og jeg har brugt meget tid på at finde ud af, hvordan jeg får håret til at vokse hurtigere.

Jeg gad virkelig godt at mit hår ville vokse ud, sådan hen over natten, så jeg kunne komme af med det gamle. Egentlig tror jeg nok, at mit hår vokser med en helt almindelig hastighed; sådan 1 – 1 1/2 cm. om måneden (lidt afhængig af årstiden), men hvor måtte det dog gerne gå lidt hurtigere.

Derfor har jeg undersøgt hvad jeg kan gøre for at hjælpe processen lidt på vej, og det viste sig, ikke overraskende, at der ingen ende var på de fantasifulde forslag. Hvad synes I for eksempel om ideen om at vende bunden i vejret to minutter hver dag, for at forbedre blodgennemstrømningen til hovedbunden? #InternettetErEnVelsignelse

Min research har vist mig, at de gode råd falder i to kategorier: en samling af råd som relaterer sig til pleje af det hår der allerede er vokset ud, så det ikke knækker før det bliver langt, og en samling af råd der hævder at påvirke hårvæksten direkte. Alle rådene, undtagen et, har jeg selv fulgt gennem en måneds tid, og jeg synes faktisk jeg kan se en forskel. *

 

Pleje af allerede udvokset hår
Dette er for så vidt ikke den mest interessante kategori af råd til min specifikke situation, hvor jeg jo er helt parat til at ofre hårets længde for at opnå en ensartet farve, men det kunne jo være der kom et tidspunkt, hvor jeg igen gerne vil have håret langt.

Få klippet håret regelmæssigt, så det ikke spalter langt op ad strået.

Brug conditioner hver gang dit hår har været vådt. Hver eneste gang.

Brug ikke shampo for ofte – eller lad helt være med at bruge shampo.

Brug hårmaske mindst en gang om ugen. Gerne på den meget omhyggelige måde, hvor hver enkelt hårtot smøres ind for sig, hvorefter hele herligheden trækker en halv time under en plastikhætte.

Sov med en hovedpude med silkebetræk. Det er det mest skånsomme for både hår og ansigt.

Brug et microfiber håndklæde efter hårvask. Almindelige håndklæder er ret skrappe ved følsomt vådt hår.

Afslut din hårvask med at skylle med koldt vand. Jeg er ikke helt sikker på, hvorfor dette råd er med – så vidt jeg ved, gør det bare håret blankt, fordi hårstråene lægger sig ned.

Undgå for meget styling med varmeredskaber (føntørrer / krøllejern / glattejern), og brug altid et varmebeskyttende produkt.

Slut med sulfater, silikone og alkohol (i håret…)

Undgå at rede vådt hår. Hårstrået er sart, når det er opsvulmet af vand, så nøjes med forsigtigt at rede det ud med fingrene. Jeg plejer faktisk at rede det igennem i badet, med enten fingrene eller en grov kam, når min conditioner eller hårkur har fået lov at virke en tid – så går det som en leg.

Vær forsigtig med frisurer der strammer dit hår væk fra ansigtet, som for eksempel stramme hestehaler og tunge opsætninger, og undgå spænder og elastikker med metallukning

 

Pleje der øger håret grohastighed
For at få håret til at vokse hurtigere (og ikke bare vokse sig langt), må man ind og påvirke selve hårrødderne. Det kan dels gøres indefra, dels ved at sørge for at hovedbunden har optimale forhold.

Gode kosttilskud er vitaminerne A, B, C og E, samt jern, zink, kobber, magnesium, selenium, biotin og omega-3.

Masser hovedbunden hver dag, så du forbedrer blodcirkulationen (marginalt mindre skørt end den med at vende bunden i vejret, og jo samtidig ret dejligt).

Når du nu alligevel skal massere, så brug gerne castor olie (også kendt som ricinusolie, kristpalmolie eller amerikansk olie). Den er rig på vitamin E og gode, essentielle fedtsyrer, og hævdes dermed at fremme hårvæksten. Masser olien omhyggeligt ind i hår og hovedbund, og lad den sidde et par timer (eller natten over, hvis du ikke er for øm overfor dit sengetøj), inden du vasker den ud.

Du kan også prøve med en olie/æg-maske til håret. Jeg har ikke haft succes med den, og det er det råd jeg kun har fulgt en enkelt gang. Jeg fandt masken umanerligt væmmelig at have i håret, og kunne slet ikke holde op med at tænke på mayonnaise ? og så gjorde den mit hår modbydeligt groft og glasuldsagtigt. Hvis du vil prøve, blander du ganske enkelt et helt æg, både blomme og hvide, med en god sjat olie, og masserer det ind i hår og hovedbund. Lad det trække en times tid, og forbered dig på, at blandingen er temmelig svær at vaske ud af håret.


håret til at vokse hurtigere
Kunne jeg dog bare lige komme af med spidserne… 

* Disclaimer: det kan meget vel være ren indbildning. Det kan sagtens skyldes, at jeg har ønsket mig at det skulle virke. Men jeg synes altså at mit hår er vokset mere end det normalt gør om vinteren – og det er mindre tørt og uregerligt end ellers. Verden vil bedrages 😉

 

Redigering: Jeg har lavet et indlæg, hvor jeg gennemgår hele min brydsomme rejse mod det grå hår, og deler alle mine erfaringer – gode såvel som smertelige.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

10 Comments

 1. Birthe says:

  Du ser stadig godt ud Pia også med gråt hår

  1. Tusind tak

 2. Du ser ikke stadig godt ud; du ser HAMRENDE godt ud!! ❤️

  1. Tusind tak! Det var da lige sådan en opmuntring jeg havde brug for 🙂

 3. Jeg synes ikke, der er noget lækrere end en kvinde med naturligt gråt hår! Jeg håber, jeg kommer til at rocke det, når jeg selv når dertil.

  Lige nu er jeg i lidt af samme proces som dig. Har haft mit hår farvet mørkt i et års tid og vil gerne tilbage til min egen leverpostejsblonde. Min strategi er dog bare at lade det gro, indtil udgroningen lige nøjagtig er lang nok, til at jeg kan klippe alt det farvede af og så bare være ultra-korthåret – dvs. et par cm eller tre. Men jeg er også i forvejen korthåret og har været ultra kort før, så det er ikke så vildt et valg, som det lyder.

  Sjovt at læse alle de skøre tips og tricks, man kan finde i internettets afkroge! Den med at vende hovedet nedad har jeg hørt før, men det virker ederlåsme fjollet. Jeg havde, btw, engang en kæreste med det smukkeste, krøllede lange hår. Da han gerne ville have det til at gro endnu længere (og helst hurtigt) åd han en masse ølgær-tabletter. Puh, hvor det lugtede. Det fungerede dog upåklageligt. Men jeg er faktisk ikke sikker på, om det kan købes længere.

  litcomprime.wordpress.com

  1. Ville egentlig også ønske jeg turde tage springet til det helt korte, men syntes det var vildt farligt bare at få det klippet i skulderlængde.
   Ølgær havde jeg helt glemt! Uh, det spiste jeg også i min ungdom, og kan faktisk stadig huske lugten (og smagen). Ad – men effektivt.

   1. Der er altid noget spændende ved at gøre drastiske ting ved håret. Men det er også vigtigt, man er tilpas i sin frisure. Jeg har haft kort hår så længe nu, at jeg føler mig allermest tryg sådan. Ville slet ikke ane, hvordan jeg skulle håndtere længere hår, og desuden synes jeg ikke, det klæder mig særlig godt. Synes til gengæld, din skulderlængde er vildt flot! Desværre betyder det jo så lidt længere ventetid mht. farven 😉

    1. Jeg må formentlig vente et års tid endnu, men jeg har da afkortet ventetiden en del ved at få klippet de længste 20 cm af. Glæder mig til det er vokset ud, for jeg er ret vild med den grå farve!

     1. Det forstår jeg virkelig godt, du er! Jeg vil bare følge med på bloggen og glæde mig til at se det den dag, du endelig når i mål 😉

     2. Dejligt at høre 🙂

Comments are closed.