Så skal der pakkes – til strand og vandreture

Normalt synes jeg egentlig det er ret nemt at pakke en kuffert. Jeg har efterhånden gjort det nogen gange, og jeg har endda skrevet et indlæg om det. Denne gang synes jeg imidlertid det er lidt udfordrende. Jeg skal være afsted i knap 6 uger, på en rundtur til min mand på Mallorca og min søn og svigerdatter i Brasilien, og det er altså voldsomt svært for mig at forestille mig, hvad jeg vil få lyst til at have på om 32 dage… Derfor har jeg prøvet at kigge nærmere på, hvad det er jeg skal lave, mens jeg er afsted – det er altid en god ide, fordi det betyder at jeg får pakket de ting jeg får brug for, og at jeg undlader at pakke de ting jeg ikke får brug for. Sådan håber jeg i hvert fald det kommer til at fungere.

Der er helt overordnet tale om bare 4 aktiviteter, der vil komme til at optage det meste af min tid. Jeg skal hænge ud ved vandet (åh, strandene i Rio!), jeg skal vandre i den brasilianske jungle og de mallorcinske bjerge, jeg skal snuse rundt i små og store byer, og jeg skal ud og spise lækre middage sammen med mine kære.

Til strand og pool får jeg sådan cirka brug for dette her:

 • En stor, robust strandtaske, som godt kan tåle en gang saltvand. Denne her købte jeg i H&M, og den var så billig at det er i orden hvis den kun holder en enkelt sæson..
 • Badetøj. Min yndlingsbikini fra Calvin Klein er pakket, men mon ikke jeg finder nogle fine nye bikinier i Rio? Er jo også nødvendigt med mere end én!
 • Solcreme. Masser af solcreme – både SPF 20 til kroppen og SPF 50+ til ansigtet.
 • Badehåndklæde. Jeg bruger helst et tyndt tørklæde eller en sarong, fordi det fylder mindre i både kuffert og strandtaske. Her er det et tørklæde fra Zara, som jeg også planlægger at bruge på mange andre måder undervejs.
 • Lidt forskellig underholdning, i form af telefon (altid telefon, alle vegne. Overvejer at få den opereret fast i hånden), headset og en god bog. Jeg pakker nok kun en eller to papirbøger til turen, resten må være på iPad og/eller telefon – men denne her Jonathan Safran Foer har jeg glædet mig til rigtig længe.
 • En let kjole som jeg lige kan smide over mig på vej til og fra strand eller pool, eller når jeg bare får nok af solen. Jeg har valgt en jeg købte i Kroatien her i sommer – den er let, behagelig, og krøller ikke (m vigtig kvalitet for en strandkjole, for den skal stadig se pæn ud når jeg trækker den op fra bunden af min taske efter flere timer).
 • En hat der kan give mig den skygge i ansigtet, som jeg slet ikke kan undvære. Er en smule hysterisk med sol i ansigtet; synes ikke det er rart, og bryder mig heller ikke om at tænke på, hvad det gør ved min hud. No offense, men antiklæder er bare pænest på tasker, bælter og sofaer.
 • Havaianas. Selvfølgelig skal jeg have (mindst) et par Havaianas med.

 

Til de vandreture, som jeg ser så meget frem til, vil jeg pakke noget i stil med dette her:

 • Shorts. Totalt upassende, korte shorts. Jeg elsker dem.
 • Tanktop eller t-shirt. Her en gammel yndlingssag fra Abercrombie, med en fin detalje i udskæringen – det hele behøver jo ikke at være praktisk.
 • En let jakke, til kølige dage eller et regnskyl. Denne er helt tynd og fin, og kan nemt bindes om livet, hvis ikke jeg har brug for at have den på. Købte den i Zara i Palma, og har stort set ikke taget den af siden. Jeg har aldrig helt accepteret ‘denim-on-denim’ trenden, så har virkelig manglet en let jakke til at bruge over jeans og shorts.
 • Taske. Bevæger mig helst ikke meget mere end 10 meter uden at have en taske med mig, og denne her fra Campomaggi er fantastisk til vandreture. Den er født som bum-bag, men er så stor, at jeg som regel bærer den som cross-body (og ja, jeg ved godt at det i virkelig er det vi kaldte et mavebælte i min ungdom, og som jeg i mange år skammede mig over at have rendt rundt med – men det er altså en rigtig flot, opdateret udgave!). Den sidder dejligt tæt ind kroppen, er rummelig, og så er den bare pæn på den der lækre, underspillede måde.
 • Sko – Birkenstocks, selvfølgelig. Dem render jeg jo nærmest altid i når det er varmt, og de kan holde til det meste. Egentlig ville et par vandresko nok være fornuftigere, men jeg har endnu til gode at finde nogen som jeg både kan holde ud at gå i OG se på. Ser jo mine fødder rigtig meget.

  Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...