Skøn i overgangen – hårproblemer og hårtab

 

hårtab hos kvinder

Kan I huske, at jeg klagede mig over mit hår for nogen tid siden? Jeg har nu testet Hårklinikkens produkter i 6 uger, og jeg kan både se og mærke en markant forskel. Mit hår blev ret hurtigt blødere, mindre kruset og mere medgørligt, og nu kan jeg også se, at de nye hår er både flere og kraftigere. Se bare ovenstående før og efter-billeder, som begge viser mit hår i naturlig tilstand – lufttørret, og uden stylingprodukter. Selvom mit hår i sommer var forholdsvist kraftigt, var det tydeligvis udpint, og man kan også se, at mange af hårstråene ikke var i stand til at vokse sig lange.

Selv i den skrækkeligt fugtige varme herovre (som normalt ville gøre mit hår så uregerligt, at jeg kun kunne vælge mellem hat eller hårknold) ser mit hår rimeligt ud. Det krusede er blevet til bevægelse i håret, og den grå farve har fået endnu mere liv og spil.

Hidtil har denne serie om overgangsalderens skønhedsudfordringer især handlet om hudpleje. Fordi rynker, naturligvis, men også fordi det var en af de ting, jeg forholdsvis hurtigt fik lært nyt om.

Håret til gengæld, det fik jeg aldrig rigtig styr på. Der var nemlig ikke mindre end tre stærke spillere på banen:

 • Vanvittigt tørt og kruset hår,
 • Voldsom fældning. Hver eneste dag kunne jeg samle store totter af hår, enten i min hårbørste eller rundt omkring på tøj og møbler. Endelig var der, som en særlig gave,
 • Tynde, tarvelige hår, specielt i hårgrænsen (og selvfølgelig allermest i tindingen, hvor det virkelig kan ses).

Jeg har prøvet alle mulige produkter og kure for at tæmme mit skøre garn. Ret hurtigt besluttede jeg at stoppe med de evindelige farvninger, dels for at skåne håret, dels fordi det simpelthen blev for arbejdstungt. Du kan læse om min trange rejse mod det naturlige, grå hår her.

Uanset hvor forsigtigt jeg behandlede mit hår, uanset hvor meget olie og plejeprodukter jeg fodrede det med, blev det ved at være gyseligt uregerligt.

Fældningen anede jeg ikke, hvad jeg skulle stille op med. Utallige frisører har forsøgt at trøste mig, og ofte har jeg hørt, at jeg da havde sådan et dejligt, kraftigt hår, så det nok bare var naturlig fældning. Jeg kunne bare se, at min hårgrænse langsomt krøb opad, min skilning blev bredere og bredere, og min hestehale blev tyndere og tyndere.

Jeg gennemtrawlede internettet for svar, men det var utroligt lidt, jeg kunne finde om kvindeligt hårtab. Det meste handlede om sygdom, graviditet og amning, og dét var i hvert fald ikke mit problem…

Heldigvis fandt jeg Hårklinikken, som har næsten 30 års erfaring med behandling af hårtab, og som omsider kunne give mig nogle svar.

Med alderen bliver hårsækkene svagere. De kommer til at ligge mere overfladisk, og det hår der vokser op, bliver tyndere, mere skrøbeligt, og med kortere levetid. Det hår, som i ungdommen kommer kraftigt og livsdueligt ud, og derfor kan vokse sig dejligt langt, bliver med alderen erstattet af tarvelige fe-hår, som hverken kan det ene eller det andet. Det er jo ikke fair! Gad vide, om det har været årsagen til tidligere tiders regler om, at kvinder over en vis alder ikke længere måtte have langt hår? I min barndom skete der i hvert fald noget for mine venners mødre, når de ramte det tal, de nu havde sat som ”midaldrende”. De kasserede en fiks garderobe til fordel for bidselsko, skjortebluser og pæne nederdele, og fik fluks klippet sig godt korthårede. Færdig slut.

Men sådan behøver det ikke at være – og er det heldigvis efterhånden også sjældent. Tøjet bestemmer man jo selv over (se i øvrigt mit indlæg om, hvordan kvinder over 30 bør klæde sig), og der er jo faktisk også hjælp at få til håret.

Jeg har oplevet en markant genvækst af håret, og det vil forhåbentlig kun blive endnu bedre, for almindeligvis anbefales en 6 måneders behandling før det endelige resultat kan vurderes! Mine tindinger er ikke nær så tynde mere, og når jeg samler håret oppe på hovedet, kan jeg tydeligt mærke, at der er begyndt at komme mere af det.

Derfor kan jeg kun anbefale Hårklinikkens behandlinger. Man kan få en gratis telefonisk konsultation med en første vurdering af, om det du oplever er en naturlig proces, eller om der er tale om egentlig udtynding af håret. Hvis du ønsker det, kan du derefter mødes med en af deres eksperter, som vil tilrettelægge en behandling, der skræddersys præcis til dit hårs behov.

De blander en ekstrakt til netop din hovedbund, som skal påføres og masseres ind hver dag. Derudover får du shampo og conditioner der passer til dit hårs behov, og hvis du har behov for det, har de også både kur og leave-in conditioner. Jeg har brugt hele molevitten, og er klart fan. Mit hår og min hovedbund har aldrig haft det bedre. Mit hår er som sagt allerede begyndt at blive kraftigere, og min drøm om langt, velplejet (!!) gråt hår er omsider indenfor rækkevidde!

Måske vil du også læse...

2 Comments

 1. Sine says:

  Hej Pia,
  Spændende læsning – har du været ind på Hårklinikken til en konsultation, eller har du bare kastet dig ud i det selv?
  Knus
  Sine

  1. Jeg har været til konsultation – essensen bliver jo blandet specielt til hver enkelt, så det ville være umuligt at få fuld udbytte af behandlingen uden konsultation!

Comments are closed.