Skøn i overgangen – hudplejeprodukter

overgangsalder

Når man beskæftiger sig med skønhed i overgangsalderen, kommer man uvægerligt til at beskæftige sig med skønhedsprodukter. Mange er tilbuddene, og ind imellem kan det virke lidt overvældende. Jeg har en håndfuld favorit-mærker, som jeg efterhånden har tillid til, fordi jeg har haft virkelig gode resultater med deres produkter.

Lige for tiden fungerer min hudplejerutine helt optimalt. Den er nem, overskuelig, effektiv og mægtig hyggelig.

Om morgenen har jeg oftest lyst til, at det hele skal gå lidt hurtigt. Jeg glæder mig til at komme i gang med den nye dag, og gider ikke bruge en masse tid på hudpleje. Derfor er det vigtigt at mine produkter er effektive, og kan en masse. Flere de produkter jeg bruger, har jeg anmeldt tidligere – jeg linker til de tidligere anmeldelser i indlægget, så du kan kigge nærmere på dem.

Jeg pjasker lidt vand i ansigtet, og så blander jeg to dråber af Sensai Dual Essence med min dagcreme, Filorgas Lift Structure Radiance. Denne skønne blanding påfører jeg hurtigt ansigt og hals – og så jeg klar til at møde verden.

Sensai Dual Essence er en effektiv to-faset essens, som består af fine olier og den kraftfulde Koishimaru Silk Royal serum. Den reducerer rynker og fine linjer, og giver en helt vidunderlig glød til huden. Filorgas Lift Structure Radiance er en rosa-tonet dagcreme, som øjeblikkeligt gennemfugter og vitaliserer huden, udjævner farveforskelle, og giver en levende udstråling. Med disse to produkter behøver jeg faktisk ikke makeup – og da slet ikke, efter jeg har fået optegnet mine øjenbryn!

Om aftenen tager jeg mig bedre tid. Jeg nyder mit aftenritual, hvor jeg stille og roligt vasker dagen af mig, og forbereder mig på nattens hvile. Jeg giver slip på dagens bryderier, lægger bekymringer til at sove, og glæder mig over de tre bedste ting, dagen har budt på.

Samtidig plejer jeg huden. Først renser jeg den med Sensais fantastiske renseprodukter. Det er en to-trins behandling, hvor jeg først rengør i dybden med olie, og derefter renser af med vand og sæbe. Derefter påfører jeg et serum; Filorgas Global Repair Serum, som er spækket med ceramider, omegasyrer, vitaminer, retinol og glycogen – lutter gode, virksomme sager for den modne hud. Når serummet er påført, forkæler jeg mig selv med en Gua Sha massage af ansigt og hals.

Gua Sha massage forbedrer blodcirkulationen, giver fornyet glød i huden, reducerer rynker, mindsker hævelser i ansigtet som eksempelvis poser under øjnene, og giver en mere ensartet hudtone; alt sammen ting, jeg gerne vil have. At selve massagen dertil er helt vidunderlig, er en ekstra bonus. Man masserer simpelthen huden med en jadesten, i blide udad- og opadgående strøg. Jeg bruger en sten af rosakvarts, så jeg kan nyde godt af dens helbredende og omsorgsfulde energi, og påskønner et par minutters absolut selvforkælelse. I øvrigt hævder flere, blandt andet Britisk Vouge, at man kan øge ansigtets blodcirkulation med op til 400 % ved blot at bruge stenen et par minutter om dagen – bestemt værd at tage med. Min hud stråler efter massagen, og hvis jeg en morgen synes, at huden ser lidt trist eller puffy ud, får den også en tur Gua Sha dér. Jeg opbevarer gerne min sten i køleskabet, fordi den kolde sten er virkelig effektiv, når det kommer til poser under øjnene!

Til sidst påfører jeg Filorgas NCEF-Reverse Eyes og Filorgas Global Repair creme, og så ved jeg, at min hud kan suge næring til sig natten igennem.

Dette aftenritual bliver afsluttet med en kort meditation, hvor jeg fylder mig med kærlige og venlige tanker, og sender varme hilsner, først til alle mine nære, og derefter til alle, som er nogens nære.

 

Tager jeg mig ekstra god tid, lægger jeg en maske – det sker ca. en gang om ugen, eller oftere, hvis jeg fornemmer at huden har brug for det. Jeg bruger som regel enten Sensais Extra Intensive 10 minute Revitalising Pads eller Filorgas Time-Filler Mask. De har det til fælles, at der er tale om henholdsvis pads og sheets, som lægges direkte på huden, hvorefter jeg kan tage 10-20 minutters afslapning. Filorgas Time-Filler Mask er en intensiv anti-age behandling, som mærkbart reducerer rynker og linjer. Den indeholder naturligt collagen og en cellular booster, som pumper nyt liv og ny fylde i huden, og er lavet med Filorgas Black Net teknologi, som perfekt følger alle ansigtets konturer. Man lægger ganske enkelt masken ovenpå den rene hud, og giver den lov til at virke. Efter nogen tid fjernes selve nettet, og overskydende serum masseres ind i huden, hvorefter man kan fortsætte sin hudplejerutine som sædvanligt.

Alle mine hudplejeprodukter kan købes hos Matas, i Magasin (også online), og i udvalgte parfumerier.

Til allersidst vil jeg lige tippe om den festlige lille bog, der også optræder på fotoet. Den handler om de ændringer der sker, i takt med at vi bliver ældre: Older but better, but older (man kan jo kun elske titlen, og resten er lige så sjov), af Sophie Mas og Caroline de Maigret. Sjove bøger er vigtige, fordi man bliver kønnere når man har det sjovt 😉

 

Måske vil du også læse...