Skøn i overgangen – lysbehandling af huden

 

lysmaske

Ham min elskede kender mig virkelig godt, og ved, at jeg er overmåde nysgerrig på alt, hvad der kan hjælpe min hud til at bevare sin elasticitet og udstråling. Derfor gav han mig en julegave sidste år, som jeg overhovedet ikke havde forventet: En LED lysmaske, som skulle kunne forbedre min hud markant, helt uden kemi eller farlige stoffer.

Jeg havde aldrig før hørt om lysterapi som en hudforbedrende foranstaltning, og selvom jeg helt ærligt var en smule skeptisk, skulle det selvfølgelig afprøves. Og lad mig sige med det samme: Det hjælper. Huden bliver klarere og mere levende at se på, mine gamle pigmentskader udjævnes, og huden opleves som fastere og mere robust i de perioder, hvor jeg har brugt masken.

Siden har jeg undersøgt, hvad det egentlig er, LED lyset gør for huden. Helt kort fortalt, så øger det hudcellernes aktivitet, hæver iltniveauet, forbedrer cirkulationen og dæmper en eventuell inflammation. Den øgede aktivitet i cellernes fibroblaster sætter gang i produktionen af blandt andet collagen, elastin og glykosaminoglykan, som gør huden fastere og glattere. Jeg fandt undersøgelser som pegede på, at LED Lys kan øge hudens elasticitet med helt op til 19% og reducere rynker med op til 35% , så selvfølgelig skulle det testes.

Desværre kunne jeg ikke holde ud at bruge masken ret meget. Den var virkelig tung, og de medfølgende briller, som skulle beskytte mine øjne mod LED lyset, skar sig ned i min hud. Jeg kunne altså få en finere og klarere hud, men med dybe mærker fra den tunge maske…

lysmaske

Men så fandt jeg en maske, som er lavet i let og smidig silikone!! En maske, som kan oplades, så man faktisk kan gå omkring med den, hvis man ikke lige har 15-30 minutter hver eller hver anden dag til at ligge og slappe af med en lysmaske! Da jeg var inde og få tegnet mine øjenbryn op hos MyStylist, så jeg at hun havde fået en helt ny LED maske, som løste de udfordringer, jeg havde oplevet i forbindelse med min julegavemaske. Hendes maske er helt let, kan spændes fast på ansigtet uden at skære sig ind i huden, og beskyttelsen af øjnene er indbygget i selve masken. Og jeg var solgt.

 

Masken har tre lysfrekvenser, som giver hver sin farve: rød, blå og orange, der på hver sin måde booster huden indefra. De tre farver lys har forskellig effekt, fordi de rammer tre forskellige steder i huden; de trænger ikke lige dybt ned.

Det røde lys er i alt væsentligt en anti-age behandling, som udjævner pigmentforskelle, øger hudens blodcirkulation, og stimulerer cellernes fibroblaster som forklaret ovenfor.

Det blå lys dræber bakterier, og er dokumenteret virkningsfuldt mod akne. Samtidig styrker det huden, og gør den mere robust.

Det orange lys giver en generelt helbredende og revitaliserende effekt, og gør huden mindre irriteret og følsom for påvirkninger både udefra og indefra.

Jeg bruger den 10-15 minutter hver anden dag, og sørger altid for at rense huden først, og derefter påføre et serum eller en olie, som får lov at sidde og arbejde under behandlingen. Det er ikke nødvendigt, men omvendt er det en genial måde at få mest muligt ud af sin serum på.  

Jeg bruger især det røde lys, både fordi det først og fremmest er det, jeg tænker min hud har brug for, men også fordi det er den bølgelængde, som jeg tydeligst kan mærke. Huden føles meget levende i det røde lys; det nærmest kribler i den, og det opleves som om den virkelig arbejder.

For selve resultatet kan jeg kun sige, at jeg er overbevist. Det er jo desværre ikke en eksakt videnskab, og vi mennesker er måske ikke altid så tilbøjelige til at se positive forandringer (formentlig fordi “positiv” er vores udgangspunkt for, hvordan livet bør behandle os…), men jeg kan i hvert fald sige, at jeg oplever min hud som mere strålende, glat og stærk efter en lille måneds konsekvent lysbehandling. Det føles som om den tager bedre imod al den fugtgivende pleje jeg giver den, og den forekommer også mindre rød og sart end nogensinde før, selv her i varmen. For ja, jeg rejser med en lysmaske. Lidt skørt måske, men jeg vil ikke undvære den – og det siger vist mere end noget som helst andet 🙂

Måske vil du også læse...