Skønne sommerdage

Dansk sommer, når den er allerbedst – solpletter og flimrende skygge, blomstrende roser, skønne bøger og lange dage!

Vi har haft en dejlig weekend – var til et bryllup, hvor jeg havde lidt svært ved at beslutte hvad jeg skulle have på: min sort/hvid/grønmønstrede DvF-kjole, min sort/cremefarvede Acne-kjole, eller den sort/hvide fra H&M…


Endte i den sort/hvide H&M-kjole, og – meget usædvanligt for mig – med opsat hår, og havde en herlig fest 🙂

Man begynder så småt at kunne se det grå hår titte frem – glæder mig til det vokser lidt mere ud, så jeg kan få en fornemmelse af, hvad jeg har med at gøre!

Har også holdt frokost i det grønne. Orkede ikke rigtig at slæbe maden så langt i varmen, så det blev i haven. Ude godt, men hjemme bedst 😉

Jeg havde puttet kyllingelår, æg, tomater, sandwich og lidt kage i kurven – helt perfekt. Vores sandwich var fyldt med hjemmelavet (!!) æggesalat, efter en supernem opskrift.

Kog ca. 2 æg pr. person, pil dem, og hak dem i småstykker (nemmest på en æggedeler, hvor man kører dem igennem på to ledder). Bland mayonaise med lidt salt, peber, karry og purløg, og rør hele herligheden sammen med de hakkede æg. Mums.

Søndag gik Fili og jeg en tur nede i Slagslunde skov, ved den smukke Gulbjerg Mose.

Gulbjerg Mose ligger i Slagslunde Skov, helt ude ved landevejen mellem Slangerup og Slagslunde. Kommer man i bil, er der to parkeringspladser lige ved mosen. Faktisk er det vist ikke rigtig en mose mere; nu om stunder fremstår den som en fortryllet og fortryllende spejlsø, hvor den omgivende skov får det hele til at ligne et eventyr.

Turen rundt om søen tager mindre end en halv time, men så kan man fortsætte ind i Slagslunde Skov, som også er bedårende. Ved søen er der både bålpladser og borde og bænke til picnic – det fineste sted er oppe på toppen af den bakke der ligger i søens nordende. Herfra har man en pragtfuld udsigt over området, og hele skoven som legeplads bag sig.

Det siges at man, i sene sommeraftener og tidligt om morgenen når Mosekonen brygger, kan se trolde, elver og Sjællands eneste Huldrer danse på den lille ø ude i søen 😊

Tilbage til forsiden

 

 

 

Måske vil du også læse...