Søndags Snapshots med syv skønne ting

Der har været nok at være glad over i denne uge. Her er for eksempel syv ting, én for hver dag, der i særlig grad har fået mit hjerte til at synge:

 • Lange soldrukne sommerhusdage, helt uden planer, projekter eller arrangementer. Bare masser af dage, tilbragt på den helt rigtige måde, med bare at tulle rundt og spilde tiden.
 • Perlehyacinter. Yndlingsforårsbebuder, som dukker op overalt i haven lige nu. Og skovens anemoner, som altid fylder mig med stille glæde.

indtil vanvid, indtil døden

 • En stak nye bøger til anmeldelse. Og så er der endda et par stykker mere i vente!! Jeg har straks kastet mig over Kirsten Thorups nyeste, Indtil vanvid, indtil døden, og den tegner mægtig godt. Den er kommet til mig fra en ny virtuel boghandel, Tales.dk, som virkelig har begejstret mig. De har stakkevis af fantastiske bøger, i alle mulige kategorier. Indtil vanvid, indtil døden har jeg fundet i kategorien skønlitteratur, men jeg har selvfølgelig også snuset rundt i deres krea-sektion, som har et usædvanligt godt udvalg. Deres bøger kommer både i papirformat og elektronisk, til helt ok priser – men det særlige ved Bogreolen.dk er, at man kan købe et medlemskab, som giver adgang til ,at man kan købe deres bøger til indkøbspris. Som medlem har man også gratis adgang til mere end 900 e-bøger, og får gratis fragt på én ordre om måneden. Man kan sagtens handle på siden uden medlemskab, men så går man naturligvis glip af alle fordelene.
 • Mit nye strikdesign, som omsider begynder at tage form. Nøj, hvor jeg glæder mig til at dele det! Nogen gange kan det være frygteligt frustrerende at have en ide i hovedet, som bare ikke vil ud gennem strikkepindene, men jo større frustrationen er undervejs, jo større er også glæden når det hele lige pludselig falder på plads.

 • Al den fine plads, jeg har fået i min lille butik. Jeg har solgt det af vores træningsudstyr, som alligevel bare stod og samlede støv (I må love ikke at sige det til nogen – vi er ikke særligt gode til det der med træning, og vil egentlig hellere bare gå en tur. Eller ligge i sofaen og spise Snøfler, men det er en anden sag). Det gav en masse ekstra plads, som fluks blev inddraget i butikken, der således er blevet gårdens hyggeligste hjørne, hvis man spørger mig. Der er garn i alle regnbuens farver, stabler af strikkebøger, og et godt arbejdsbord; herlige enkeltdele som tilsammen er lig med masser af inspiration, og dertil alt hvad jeg behøver for at kunne udføre mine ideer i praksis.
 • 15 minutter i havens flimrende skygge, i fuldkommen fred, og med den bedste fugtighedsmaske, jeg endnu har prøvet! Filorgas Hydra-Filler Mask er propfuld af hyaluronsyre, så huden får et synligt boost af fugt. Den kan købes hos bl.a. Matas og Magasin, og er herfra en fast bestanddel af min hudplejerutine.

spiralsokker

 • Barselsgaver til barneønskebarnet. Fordi han jo kan komme hvert øjeblik det skal være, og fordi han skal være så inderligt velkommen til verden. Jeg har bl.a. strikket små spiralsokker til ham, og da jeg viste dem på Instagram, var der en som bad om en opskrift. Spiralsokker er geniale til fede fødder, fordi de bare sidder godt. Især på babyfødder, som jo er meget anderledes end fødder som bliver brugt til at gå og stå på. Der er ikke tale om nogen ny, banebrydende opfindelse eller teknik, men her er i hvert fald min gamle opskrift:

Opskrift på spiralsokker
Materialer: En lillebitte smule garn – jeg har brugt rester fra Victors cardigan og Spirrevip – og pinde 2,5.

Størrelser: 1 (3) 6 (9) 12 måneder

Slå 32 (36) 44 (48) 52 m op, og strik 5 omg *2 r, 2 vr* – gentag fra * til * omg ud.
På næste pind forskyder du ribben, så du strikker *1 r, 2 vr, 1 r* – gentag fra * til * omg ud. Strik 4 omg.
På næste pind forskyder du igen ribben, så du strikker *2 vr, 2r* – gentag fra * til * omg ud. Strik 4 omg.
Fortsæt med at forskyde ribben på denne måde. Når du har forskudt ribben 15 (16) 17 (18) 19 gange, begynder du indtagninger:
1. omg: forskyd ribben som før.
2. omg: Strik ret over ret og vrang over vrang.
3. omg: Strik alle retmasker ret, strik vrangmaskerne sammen 2 og 2
4. omg: Strik 2 ret, 1 vrang (tilpas efter mønsteret, så du strikker ret over ret og vrang over vrang).
5. omg: *Strik 1 ret, strik en retmaske og en vrangmaske ret sammen* – gentag fra * til * omg ud (tilpas efter mønsteret, så du strikker ret over ret og vrang over vrang).
6. omg: Strik alle masker ret.
Bryd garnet, og træk det igennem de resterende masker. Stram til, hæft ende, og put sokken på en yndig, buttet babyfod!

 

– Og lige præcis dét håber jeg snart at få lov til. Victors mor ligner efterhånden også én, som synes det er på tide at han møder verden, så nu behøver jeg forhåbentlig ikke vente så forfærdeligt meget længere!

Hav en magisk forårsuge derude – og husk nu at passe godt på jer selv og andre.

Måske vil du også læse...

2 Comments

 1. Åh, jeg smiler også dagligt af mine perlehyacinter – de er bare så nydelige 😀
  Og sikke søde, søde sokker.

  1. Der er noget helt særligt over perlehyacinterne – måske er det fordi de er så fordringsløse? En dejlig forårsbebuder i hvert fald 🙂

Comments are closed.