Sommerskønhed

sommerskønhed

Om sommeren er min skønhedsrutine lidt anderledes end ellers. Jeg bruger nogle lidt andre produkter – og jeg bruger meget mindre tid på både makeup og hår. Om sommeren må man nemlig gerne se lidt forpjusket ud; det er bare charmerende. Blev der sagt.

Jeg bruger Sensais rensesystem Saho, året rundt. Jeg elsker det hyggelige ritual, og det gør min hud også. Om sommeren tilføjer jeg en peeling, fordi de store mængder solcreme ellers godt kan gøre huden lidt tung. I år er jeg blevet rigtig glad for Peter Thomas Roths 8% glycolic solutions toner, som giver en grundig men blid peeling, og snildt kan bruges hver aften. Med en eksfoliering som denne risikerer du ikke at overbehandle huden, som det ellers kan ske med en mekanisk scrub (hvor du ”skrubber” huden med små korn). I dette produkt sørger indholdet af glycolic acid (også kendt som AHA) for effektivt at fjerne  de øverste, døde hudceller ad kemisk vej; små rynker og fine linjer udviskes, og huden bliver friskere, med en skøn, jævn hudtone og glød. I PTR’s 8% glycolic solutions toner er der også troldhassel, som sørger for at opløse overskydende hudfedt, snavs og urenheder, mens kamille og aloe vera blødgør og beroliger huden.

Om morgenen bruger jeg Sensais solcreme i stedet for min almindelige dagcreme. Jeg er nemlig ikke så god til at huske på det der med solcreme, og lægger man dertil min naturlige dovenskab, giver det kun mening at tage valget ud af situationen, så at sige. Bruger jeg solcreme som en del af min daglige rutine, glemmer jeg det ikke.

Det samme gør sig gældende for kroppen. Min bodylotion er blevet skiftet ud med Sensais lækre solserie, så jeg får SPF på om morgenen, og After Sun om aftenen. Og min hud siger tusind tak, og belønner mig ved at være fugtmættet, uskadet, og vældig fint tonet af de fine bronzepartikler i After Sun cremen.

Mit hår elsker ikke sommer og sol. Det bliver kruset når luftfugtigheden er høj, og det fine, sarte grå bliver nemt misfarvet af solens stråler. Derfor forkæler jeg det med Sachajuans fantastiske solprodukter, som kommer i et sæt med dels SPF, dels After Sun; et par skønner hjælpere, som beskytter og reparerer håret uden at tynge det. Farven får hjælp et par gange om ugen af Sachajuans Silver shampo og conditioner, som giver lige tilpas med farve. Visse Silver-produkter kan godt slå mit hår lidt ihjel (kan man i øvrigt det? Slå lidt ihjel? Nå, pyt). Farven kan dø lidt hen, og håret blive mat og livløst, hvis farvekorrektionen er for voldsom, men i Sachajuans serie er den altså helt perfekt.

Alle mine sommerprodukter kan købes i Magasin, og online på Magasin.dk og Boozt.com.

sommerskønhed

Måske vil du også læse...