Spa-området i mit sommerhus – badeværelse med Conteco

I påsken var jeg, som jeg kort nævnte i søndags, tilbage i mit Loveshack. Jeg elsker altså stadig det sted med en intensitet, der overrasker mig, hver gang jeg kommer herned. Her er bare godt at være, og der falder en helt særlig ro over mig, når jeg er her, til trods for alt det arbejde vi har haft med at gøre det vores helt særlige sted.

Spa-området – altså de 2,5 m2 badeværelse – var nok det, der allermest trængte til en håndgranatet lille løft. Fine, brune højglans gulvklinker, grøn håndvask og et løjerligt vinyl med mønster af marmor på væggene… Jamen herregud, det pæneste man kunne sige om det, var vel egentlig, at det ikke var så stort. Jeg mener, så smerten i øjnene var hurtigt overstået.

Men se nu bare her, en forvandling. Råt, lækkert, og lige præcis som jeg drømte om.

badeværelse, conteco

Vi var egentlig blevet enige om, at når nu resten af huset var blevet istandsat for så små penge, gav det mening at fyre lidt ekstra af på badeværelset – men det endte faktisk med at koste bare lige knap 4000 kr, alt i alt. Ganske fornuftigt, synes jeg nok, for et helt nyt badeværelse.

Den grønne håndvask blev udskiftet. Man kunne måske også have ventet på, at den blev moderne igen, men eftersom jeg hverken hører til de tålmodigste eller til de mest trendy, ofrede vi de små 400 kr på en IKEA vask.

Det var lidt skralt med belysningen, så der måtte nye lamper til. Jeg fandt nogen i lampebutikken inde i Gørlev, til 120 kr stykket. Det er til at have med at gøre, og sammen med de fine runde spejle (til hver 25 kr i byggemarkedet), er det blevet noget så fint.

Spejlene er sat op i forskellige højder, så der er ét der passer til mig, og ét der passer til ham min elskede. Smart, ikke?

badeværelse, conteco

Pynt må der til, så min fine bronze-dame fra Burkina Faso er flyttet ind. Det kan godt være, rummene er små hernede, men hyggelige detaljer må man aldrig gå ned på!

Der var ikke noget oplagt sted at hænge en toiletrulle, men eftersom det ville være besværligt at undvære den, måtte jeg jo komme op med en kreativ løsning. Og det gjorde jeg så, hvorfor den nu hænger fra et par kroge på vasken – lige ved hånden, og uden at bore yderligere huller i væggen.

Væggen er blevet noget så smuk, og gulvet ligeså. Det hele er behandlet med et vidunder-produkt, som jeg snublede over ved et lykkeligt tilfælde. Conteco, hedder det, og det er altså genialt. Man smører det på med enten spatel eller pensel, det hæfter på alt, og resultatet er en rå betonagtig overflade. Det fås i flere forskellige farver, men jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg ville have det klassiske, grå beton-look.

Ting, jeg gerne ville have vidst, før jeg begyndte på Conteco-projektet:

  • Nej, det er ikke så nemt, som det ser ud på videoerne. Han har prøvet det før. Mange gange.
  • Ja, de mener det alvorligt, når de siger at din færdige pulverblanding skal omrystes omhyggeligt for at undgå farveforskelle.
  • Og ja, der er også en grund til, at det anbefales at slibe mellem lagene.

 

Der er en indbygget hylde på badeværelset, som jeg godt kunne se ville være nærsten umulig at behandle med Conteco’en. Derfor tilskar ham min håndværkertype et gammelt spejl, så det lige præcis passede ind. Ekstrabonus er det dejlige genskær af naturligt lys i det ellers lidt mørke, nordvendte rum.

badeværelse. conteco

Jeg har vist været inde på det før, men vi tager den lige én gang til: Huset er lillebitte. Virkelig småt. Og hver eneste krog af det er udnyttet, så da jeg stod med et hedt ønske om en vaskemaskine, var det største problem at finde et sted at gøre af den. Løsningen blev at dele den forholdsvis store brusekabine op, så der lige blev plads til 40 cm. vaskemaskine derinde, og nu er jeg glad. Eller forholdsvis glad i hvert fald, for som I kan se af billedet, mangler jeg stadig at male loftet en gang eller to mere, og jeg gider ikke rigtig mere penselarbejde…

badeværelse. conteco

For ja, det har været en stor opgave, men helt igennem umagen værd. Tjek lige udgangspunktet ovenfor…

I kan se mere fra mit Loveshack her:

Stadsestuen, entreen og spisestuen, køkkenafdelingen, og mit Master Bedroom.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Hvor ER det blevet pænt! Og virkelig smart med toiletrulleholderen!

    1. Tak, Conny – jeg er også ret stolt af resultatet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.