Strikket knude-pude

Lige inden jeg impulskøbte garnet til Ingen Dikkedarer-sweateren, var jeg næsten færdig med en strikket  knude-pude, som jeg havde syslet med et stykke tid. Eller det vil sige, jeg var nærmest færdig med selve strikkedelen af arbejdet, men manglede monteringen. Synes egentlig altid jeg har ét eller andet liggende, hvor jeg lige mangler monteringen…

Men til sidst, lige inden vi tog hjemmefra, blev det gjort, og den er blevet noget så fin!

strikket knude-pude

Den er vældig nem at lave. Især selve strikningen kan alle være med til, mens man under monteringen måske har brug for en smule tålmodighed.

Opskrift på strikket knude-pude

Jeg har brugt to nøgler strømpegarn, et sæt strømpepinde str. 3, og to pakker almindeligt vat.

Slå 33 masker op, og fordel dem på 3 strømpepinde. Strik ret rundt i omgange, indtil det måler lige omkring 2 meter. Luk af, og sy den ene ende sammen.

Og nu bliver det sjovt… vend vrangen ud på røret, og rul det derefter fra indersiden ud over vattet, som du ville gøre med en nylonstrømpe, du skulle tage på. Du skal imidlertid ikke tage det på benet, men på dit vat, og bare rolig; det er faktisk nemmere end det måske lyder. Sy den anden åbning sammen, så du har en lang slange.

Og derefter bliver det rigtig sjovt. Nu skal du nemlig slå knude på hele herligheden, og det er spas! I bund og grund er det en forsimplet variation af en abehånd, som dem vi lavede nøgleringe af i DUI Leg & Virke i 70’erne… Kig godt på billederne, og sæt eventuelt et par sting imellem hver omgang, så der er en smule styr på det hele.

strikket knude-pudeSno først to omgange på den ene led, så to omgange på den anden led,

strikket knude-pudeog tilsidst en en eller to gange på den tredje led, afhængigt af, hvor lang din slange er.

Stram det hele godt til, og sæt eventuelt et par sting, hvis du vil sikre dig, at din knude ikke går op i brug.

Den færdige knude-pude er tyk, herlig og hyggelig – og hele besværet værd. Den er flyttet ind i mit nye hjem, og her kan den vældig godt lide at bo.

strikket knude-pude

 

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Hvor er den skøn 🙂

    1. Tak! Den kan jo også hækles 🙂

Comments are closed.