På farten – strikket pung

Jeg slæber nærmest altid rundt på en eller anden taske, som skal kunne rumme hele mit liv. For at løfte den opgave, er der ofte tale om store tasker – sække, nærmest. Og for at kunne finde rundt i dem, er de fyldt til randen med mindre tasker, punge og små clutches, som mit liv så er organiseret i. Det giver en illusion af overblik, rigtig ofte tillader det mig hurtigt at finde netop dén ting, jeg leder efter, og så er det oven i købet en festlig måde at drive ham min elskede til vanvid på.

“Hvor er bilnøglen?”

“I min taske”

“…”

Det sidste nye der er faldet af mine strikkepinde, er denne lille pung; På farten, som er helt perfekt til at rumme mit nød-kit, bestående af pas, ekstra kreditkort, oplader til min telefon (!!), læbebalsam og et par andre uundværligheder.

Den er strikket i det lækreste peruvianske babyalpaccauld, som jeg køber hos Frisenvang. Deres garn er ikke bare super lækkert (helt blødt og fint, men samtidig herligt råt i udtrykket); det bliver også solgt med respekt og omsorg for de familier som producerer det!

Jeg har brugt rester i tre forskellige farver, ialt omkring 150 gram, af deres tynde garn, som jeg har lagt dobbelt, og strikket på pinde nr. 3. Det er en alt for lille pindestørrelse, men den er valgt for at give fasthed til det færdige arbejde. Derudover har jeg brugt en lynlås på 15 cm.

Slå 82 m op, og strik 4 p perlestrik (1 r, 1 v, forskudt). Strik derefter vævestrik:

 1. p: farve A – alle m ret
 2. p: farve A – alle m vrang
 3. p: farve B – 1 kantmaske, derefter 1 m r, 1 m løs af med garnet bag masken
 4. p: farve B – de masker som blev strikket ret på p. 3, strikkes vrang. De masker som blev taget løse af på p. 3, tager du løst af med garnet foran masken
 5. p: farve A – alle m ret
 6. p: farve A – alle m vrang
 7. p: farve B – 1 kantmaske, derefter 1 m løs af med garnet bag masken, 1 m ret
 8. p: farve B – de masker som blev strikket ret på p. 7, strikkes vrang. De masker som blev taget løse af på p. 7, tager du løst af med garnet foran masken

Som farve A har jeg brugt sort og lysegrøn, som farve B har jeg brugt hvid.

Strik til arb måler ca. 17 cm., og luk løst af.

Fold arb, sy bunden og den side som står åben, det bliver en åben pose. Fold så små trekanter i bundens to hjørner, og sy dem fast.

Fold små trekanter i toppens to hjørner, og sy dem fast. Sy derefter lynlåsen i, hæft alle ender, og damp arb forsigtigt.

Jeg elsker at sidde med forskellige små nørklerier, især på de hyggelige, mørke efterårsaftner. Herinde kan I foreløbig finde opskrifter på strikkede karklude, et hæklet tæppe, og nogen lækre sutsokker, men mere følger, i takt med at aftnerne bliver mørkere!

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Christina says:

  Hej Pia,
  jeg er ovenud forelsket i denne flotte pung – men, samtidig er jeg også snotforvirret, fordi, hvad mener du når du siger ‘med arbejdet foran masken’ og ‘arbejdet bagved masken’? Jeg kan ikke finde det på nettet – og jeg vil simpelthen så gerne lave den! 😀

  Venligst,
  Christina

  1. Pia says:

   Hej Christina,
   Når man tager en maske løs af med garnet foran arbejdet, lægger man garnet som om man skulle til at strikke vrang – man lægger tråden foran maskerne, alt så ind mod en selv. Når man så har taget en maske løst af, har man masken på højre pind, med en stribe af løst garn foran den. Når du skal tage løst af med garnet bag masken, løfter du egentlig bare masken løst af – så vil garnet naturligt løbe på bagsiden. Man gør det for at undgå at strikke visse masker – så danner der sig nemlig et fint mønster.
   Du kan evt tjekke denne video: https://www.youtube.com/watch?v=liW1MUdHCus – måske den kan hjælpe. Ellers må du endelig skrive igen!

 2. Asta Mørk Hansen says:

  Hej Pia
  Det er en så flot pung, og mønsteret du har lavet er vildt fedt, hvordan har du strikket det? Skifter du farve mellem hver maske eller hvordan?:)

  1. Tak. Metoden står i opskriften 😉

Comments are closed.