Trends, efterår/vinter

Jeg synes det er sjovt at følge med i trends, men ikke nødvendigvis at følge dem. Det betyder, at jeg glad og gerne kigger med, når internettet flyder over af reportager fra de halvårlige fashion weeks, men at jeg aldrig kunne drømme om at planlægge en udskiftning af garderoben efter dem. Jeg har nemlig mit tøj rigtig længe, og derfor køber jeg helst forholdsvist klassisk tøj.

Når jeg siger klassisk, tænker jeg ikke på læggede nederdele og bidselsko, men på tøj der ikke har et årstal skrevet hen over sig. Det der er mest af i mit skab, er hvad man måske kan kalde moderne klassikere. Det er tøj der kan kombineres på kryds og tværs, og som danner en nogenlunde konstant (og neutral) baggrund for enkelte trend-elementer ? som jeg altid vælger at købe billigt, fordi jeg ved at jeg næppe har lyst til at bruge det meget mere end et par år.

Det jeg vælger at bruge lidt flere penge på, er for eksempel:

Jeans. Jeg har en del jeans, fordi det nok er den beklædningsgenstand, jeg bruger allermest. Jeg har skinny jeans, og hyggelige boyfriend jeans; jeg har dem i både lyse og mørke vaske, og (selvfølgelig) i sort og hvid. Er endnu ikke hoppet med på mom-jeans trenden, og hvis jeg en dag beslutter at forsøge, er det et oplagt eksempel på noget, jeg aldrig ville betale ret meget for.

Læderbukser. Læderbukser er bare så fine. De er super komfortable, og ser ret tjekkede ud – win-win. Opgraderer nemt en lidt træt t-shirt.

Skjorter. Elsker knitrende, nystrøgne skjorter, og føler mig helt vildt overskudsagtig i dem. Snupper ofte Peters, fordi jeg er vild med oversize-tøj. Også billigere (i hvert fald på mit personlige shoppe-budget).

T-shirts. Gider godt ind imellem at give lidt ekstra for lækre t-shirts, for det er noget jeg bruger nærmest hver dag. Elsker især dem fra Alexander Wang, fordi de er tunge og slouchy på den helt rigtige måde, men  H&M har også tit nogen lækre nogen. Køber dem altid i sort og hvid. Hvis jeg får lyst til en mere ?skør? t-shirt (med print, meget snæver, ekstremt oversize, eller i en vild farve), så køber jeg dem altid i Zara eller H&M.

Strik. Tykke, vamsede sweatre, tynd cashmere der smyger sig om kroppen, store cardigans man kan bo i en hel vinter – jeg elsker strik. Giver gerne lidt mere for at få en god kvalitet. Til gengæld passer jeg godt på dem; de bliver kun vasket når de er decideret beskidte, og så altid i hånden.

Jakker. Blazere, bomberjakker, læderjakker (åh, læderjakker!!), trenchcoats, parcas, denimjakker – elsker dem alle, og er meget trofast når det kommer til jakker. De fleste jakker i mit skab har 8-10 år på bagen.

De trends vi er blevet præsenteret for nu til A/W 16, er bl.a. sportswear, pailletter, velour, tern, vide ærmer og farven pink. Dem vil jeg da skæve til, når jeg bruger mine bomberjakker og sneakers (tæller det ikke som sportswear?), men jeg tror næppe jeg vil gøre de store investeringer i pailletbesatte rober, og velour-trenden får nok også lov at blive liggende. Til gengæld tror jeg faktisk godt, at jeg måske kunne finde på at bruge en lille smule lyserød. Jeg tænker en lyserød skjorte til mit sorte jakkesæt, eller en vamset lyserød sweater til sorte skinny jeans og rå ankelstøvler – det kunne vel egentlig være fint. Ikke helt så gennemført som man ser det hos Prada, Jill Sander eller Gucci, men lige præcis sådan som jeg kan lide det.

Og det er, i hvert fald efter min mening, det vi kan bruge trends til: at få inspiration til, hvordan vi kan bruge de ting vi allerede har hængende i skabet, og opgradere dem til en ny sæson med et par enkelte, billige køb. Under alle omstændigheder vil min uniform nok igen til vinter være noget i stil med dette her, som er det jeg, med visse mindre variationer, har båret de sidste mange år. Dog bør shortsene på det første billede nok skiftes ud med lange bukser, når engang vi kommer tilbage til Danmark…


Er der nogen af efterårets trends, du vil kaste dig over?

 

Måske vil du også læse...