Vejen til det grå hår – løsningen!

Vejen til det grå hår kan være lang og trang, hvis man i mange år har farvet sølvstænkene. Nu er det snart ved at være et år siden, jeg traf beslutningen om at stoppe med de hyppige touch ups – jeg måtte faktisk farve rødderne hver tredje uge, hvis ikke jeg havde lyst til at promenere en iøjnefaldende udvoksning. Jeg har ikke fortrudt den beslutning et eneste sekund, men hold nu op, der har været dårlige hårdage involveret, også selvom jeg har fået klippet betragtelige bidder af længden, i flere omgange.

vejen til det grå hår

Vejen fra farvet hår til naturligt gråt kan være lang og trang. Nu er det snart ved at være et år siden, jeg traf beslutningen om at stoppe med de hyppige touch ups – jeg måtte faktisk farve rødderne hver tredje uge, hvis ikke jeg havde lyst til at promenere en iøjnefaldende udvoksning. Jeg har ikke fortrudt den beslutning et eneste sekund, men hold nu op, der har været dårlige hårdage involveret, også selvom jeg har fået klippet betragtelige bidder af længden, i flere omgange.

Selvfølgelig har jeg haft drømme om enten at kunne indfarve hele håret i min naturlige hårfarve, eller på magisk vis fjerne al den gamle farve i spidserne. Hver gang jeg har luftet mine drømme for en frisør, har de venligt fortalt mig, at det ikke kan lade sig gøre. Øv.

Ind imellem har jeg tyet til lidt alternative metoder, som har givet mig lidt hjælp, men som ikke har været den form for endelig løsning, jeg så ivrigt har kigget efter.

Men nu har jeg faktisk fundet den, løsningen!!

vejen til det grå hår

Den hedder Californication, og er en kombinationsbehandling, hvor håret afrenses med et produkt der hedder Malibu Crystal Gel, og derefter plejes med Olaplex. Jeg fik afslutningsvis en gloss, som fuldkommen udjævnede den sidste overgang mellem farvet og naturligt hår, og er stadig helt overvældet over resultatet.

Selv hvis man ikke er i processen med at gro farvet hår ud, har en Californication masser at byde på i retning af smukt og glansfuldt hår. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at den naturlige måde at holde sit hår sundt og skinnende på, indebærer en vedvarende indsats med god kost, regelmæssige hårkure og i det hele taget en mere disciplineret livsstil, end jeg måske lige er indstillet på. Her kan en Californication hjælpe – og hvem elsker ikke en nem genvej??

Første skridt er en afrensning af håret med Malibu Crystal Gel, som fjerner alle rester af mineraler i hårstråene. Mineralrester i hårstråene kommer for eksempel fra vand, der kan indeholde kalk, jern og kobber, som hver især kan misfarve vores hår. Visse former for medicin, eksempelvis mod forhøjet blodtryk, diabetes og visse former for hjertemedicin, efterlader også rester i håret. Fælles for disse efterladenskaber er, at de forhindrer hårstråenes skællag i at lægge sig glat ned. Når skællaget ikke kan ligge glat, vil håret blive mat og glansløst, og virke uldent eller kruset – ikke lige det look jeg går efter (selvom det måske nok har set sådan ud fra tid til anden…).

Næste skridt i en Californication er en Olaplex behandling. Olaplex er en banebrydende ny måde at behandle hår på. Det er ikke bare endnu en hårkur, men  en decideret reparation af håret, ved hjælp af et molekyle som som går ind og genskaber de brudte forbindelser i hårets bestanddele. Og nu bliver det lidt nørdet på den biokemiske måde:

Disulfide forbindelser, også kaldet svovlbroer, mellem forskellige aminosyrer i hårets protein hjælper med at stabilisere og bevare en tredimensionel form. Hvis disse bånd brydes, for eksempel ved varmepåvirkning eller kemiske behandlinger, nedbrydes det sunde hår, og man står tilbage med en høstak. Se illustration:

vejen til det grå hår 
Mit hår tilbage i maj, med resterne af 25 års mishandling.

Olaplex genskaber disse forbindelser permanent, og det er en fest, for så kan vi straks gå i gang med at nedbryde dem igen med glattejern, føntørrer og så videre. Almindelige hårkure tilfører typisk håret fugt og/eller protein, men det er kun en stakket frist, fordi hårstrået helt grundlæggende er gået i stykker. Med Olaplex nulstilles håret, hvilket også betyder, at man kan gå så meget længere i sine forsøg på at spolere det (mørkebrun til platin-blond? No problem!), uden at betale den kedelige regning bestående af mat, kruset hår, der knækker og falder af. Olaplex gives gerne ad flere omgange. Hvis du skal have farvet dit hår, får du Olaplex nr. 1 i forbindelse med farvningen, for at reparere og klargøre håret, og Olaplex nr. 2 bagefter, for at sikre farvens holdbarhed. Du kan så fortsætte behandlingen derhjemme  med Olaplex nr. 3, som vedligeholder det gode resultat.

Sidste skridt i min behandling var ikke en del af selve Californication-pakken, men et fremragende supplement, hvis man ønsker at gro sin naturlige hårfarve ud. Det er nemlig en Olaplex hårgloss; en transparent hårfarve og -reparation, som giver glans og udligner farveforskelle, uden at give en grim udvoksning. Den er lidt som en læbegloss, der kan give masser af glans med et hint af farve, uden decideret at male læberne.

vejen til det grå hår

Det er selvsagt en lidt langvarig proces, når man skal alle disse trin igennem, men det er uden tvivl det bedste jeg nogensinde har gjort for mit hår. Det er blevet blødt og levende, og omsider har jeg fået hår der har samme farve fra rod til spids.

vejen til det grå hår

Der er endnu ikke så mange frisører herhjemme der laver behandlingen. Jeg fik lov at prøve den i lækre Salon Con Amore, hvor Marianne virkelig forstår at forkæle sine kunder. Man modtages med en let skuldermassage med æteriske olier, og sidder så ellers i top lækre omgivelser, omgivet af de sødeste og dygtigste mennesker man kan forestille sig, mens en stadig strøm af varme og kolde drikke, håndmassage og små snacks sørger for, at tiden bare flyver afsted, mens man bliver pænere og pænere 😉

Du finder salon Con Amore her, og eller kan du gå ind på Olaplex’ danske hjemmeside og finde en frisør der tilbyder behandlingen.

vejen til det grå hår

…og så slutter jeg da lige af med at minde om, præcis hvor multifarvet og kobbertonet udgangspunktet var!

Redigering: Jeg har lavet et indlæg, hvor jeg gennemgår hele min brydsomme rejse mod det grå hår, og deler alle mine erfaringer – gode såvel som smertelige. Du kan også vælge at tage den fulde tur rundt på bloggen, og lære mig lidt bedre at kende 🙂

Måske vil du også læse...

6 Comments

 1. Birgit says:

  Det virkeligt blevet lækkert hår

  1. Tak! Jeg er også rigtig glad for det 🙂

 2. Hvor er det blevet flot!

  1. Tak! Jeg er også rigtig glad for det 🙂

 3. Lotte says:

  Hej, hvor er det bare blevet flot!!! Jeg står selv med fuldstændig samme udgangspunkt og er sådan i tvivl om jeg har modet til at embrace det grå og få lavet sådan en omgang du har været igennem. Kan du huske om det var en meget dyr affære at gennemgå sådan en behandling?
  Mange hilsner
  Lotte

  1. Hej Lotte. Gråt er hot, så kast dig endelig ud i det!! Selvfølgelig koster behandlingen noget, men i forhold til konstante farvninger er det en billigere løsning i længden.

Comments are closed.