Vores kælder…

…er slet ikke en kælder. Eller, på den ene side af huset er det, fordi huset er gravet halvt ind i skrænten, men den del vi bruger, er åben ud til vejen og den lille gård.

Som på de andre etager har vi også her udskiftet gulvbelægningen. Hvor specielt den øverste etage havde decideret grimme gulve, var der hernede bare kedelige gulbrune klinker – ikke sådan rigtig grimme, men bestemt heller ikke nogen fest for øjnene. Vi har erstattet dem med et gulv af småsten som er lagt i cement, og sammen med de grove mure giver de et dejligt råt look.

Der er to værelser hernede; et til hver af drengene og deres familier. Begge værelser er lyse og venlige, og har den skønneste udsigt over søerne. En eller anden dag får jeg sat myggenet (skorpion-net) og mørklægningsgardiner op. Lige om lidt…

Da vi overtog huset, var der kun ét værelse hernede, og så var der et urimeligt stort badeværelse, med urimeligt grimme disco-vægfliser af blankt, mørkeblåt granit med multifarvede nister, og et badekar der var så stort at det tog en hel dag at fylde det. Det var upraktisk, men til gengæld var det virkelig grimt, og sådan jævner det hele sig 😉

Det var ikke en svær beslutning af rive hele herligheden ned, og erstatte det med et ekstra soveværelse og et nyt, noget mindre, badeværelse!

Huset er født med en dobbeltgarage – for så vidt praktisk nok, men ikke desto mindre har vi lavet det om. Vi har nemlig brug for et sted hvor vi kan spise, hvis vi er flere end 4 personer i huset, og vejret ikke lige er til at vi kan sidde udendørs. Derfor har vi indrettet garagen som gildesal, i god gammel 70’er-stil, med spisebord, kondirum (ja, det er ægte 70’er-stil!!), og endda en ekstra soveplads.

Ham min elskede har selv lavet spisebordet, som vi snildt kan sidde 12 omkring. Resten af interiøret samlede vi op på en hurtig tur til den store Ikea ovre i Lugano.


Alle billederne hernede er taget af Frk. T’s datter, Amalie. Jeg har blandet de billeder hun har taget af vores familie med et par doodles jeg selv har lavet, og hængt dem op i en gammel billedramme. Et andet sted hænger de billeder hun har taget af vores gamle veteranbil. Dem er jeg helt vild med!

Hvis man får nok af at løfte vægte, kan man altid stoppe og nyde udsigten – eller flygte ud i gården.

Den eneste store ændring vi har lavet i de gamle garager, er at vi har erstattet garageportene med store glasdøre ud til gården, så der kommer masser af lys og luft ind. Ellers står alt som oprindeligt – så her kan man stadig nyde de gamle gulve.

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...