Yoga med Agoy

Der ligger en del pinlige situationer i min fortid, men kun ganske få af dem er relateret til yoga. Det skyldes primært, at jeg kun har prøvet yoga to gange.

Jeg er stiv som et bræt. Ved godt, at det er en træt kliche, men den passer så smukt til tilstanden, at jeg ikke nænner at omskrive den. Mine muskler er korte og anspændte, og min krop bøjer bare ikke på den der tjekkede yoga-måde. Når man dertil lægger mine herlige diskosprolapser, som hyppigt kigger forbi og lige siger hej, bare så vi ikke glemmer hinanden, kan det nok ikke undre, at yoga ikke har stået øverst på min to-do liste. Egentlig ligger det jo ellers lige for, fordi jeg har længe haft et ønske om at tilføre min meditationstræning et fysisk/kropsligt aspekt, men med ovenstående in mente har jeg aldrig rigtig orket at springe ud i det.

Men – for selvfølgelig er der et ‘men’, ellers ville det være en virkelig kedelig historie ? jeg tror jeg har fundet løsningen. En Engel (og ja, det er hendes, i øvrigt meget passende, navn) fra Agoy har omvendt mig. Hun tilbyder eneundervisning: skræddersyede privatlektioner i ens eget hjem.

  • risiko for pinagtige stunder minimeret – tjek.
  • risiko for pludselige skader elimineret – tjek.
  • risiko for dårlige vaner, som på længere sigt vil give slidskader, elimineret – tjek.

Man kan jo ikke tage selfies mens man laver yoga, så her demonstrerer Engel en af de øvelser jeg blev rigtig skrap til. Og hvis du tror på det, skal du nok overveje at have en støtteperson med, når du bevæger dig rundt i verden 🙂

 

Når man får eneundervisning af Engel, starter forløbet med en telefonsamtale, hvor man dels får afstemt forventninger, dels får talt om hvilke udfordringer og/eller begrænsninger der skal arbejdes med. Derefter kommer hun hjem til dig, hvor hun stille og omhyggeligt (og med stor humoristisk sans, må jeg hellere straks tilføje) leder dig igennem et program, som hun har sammensat specielt til dig og dine behov, og som afsluttes med afspænding og massage. Efter selve undervisningen tager man en snak om forløbet, og efterfølgende tilsendes dit personlige program på email, med billeder og udførlige forklaringer til alle øvelser. På den måde kan man for så vidt fint arbejde videre på egen hånd, selvom jeg nok tror, det er en god ide med et par opfølgende lektioner, bare så man sikrer sig, at man laver øvelserne korrekt.

Intet slipper nemlig forbi Engels falkeøje, og ind imellem føltes det nærmest som om min krop, den dumme sladrehank, talte direkte til hende. ?Hun bruger lårene mere end maven? eller ?Nu lader hun bare som om? ? den slags bliver opdaget og påtalt med det samme. Mit program var umenneskeligt benhårdt udfordrende (for mig!), men det lykkedes mig at komme igennem, endda med noget af værdigheden nogenlunde i behold. Den røg så til gengæld dagen efter, værdigheden, da jeg pludselig måtte indse, at jeg åbenbart havde muskler på steder jeg slet ikke kendte til…

Det var vidunderligt trygt at have en kompetent lærer, som ikke gjorde andet end at koncentrere sig om mig og mine øvelser. Engel har mere end 1000 timers uddannelse og 6 års undervisningserfaring bag sig, og det mærkes. Normalt ville jeg ikke turde overgive mig 100 % til så hårde øvelser, fordi en flig af mig stadig husker, hvordan noget så simpelt som at træde ud af et badekar kan resultere i en både akavet og smertefuld oplevelse *, men her følte jeg mig i sikre hænder.

Selvfølgelig er det en lidt bekostelig affære at få privattimer i eget hjem, men jeg er faktisk overrasket over, at det ikke koster mere end mellem 700 og 1000 kr. pr. session, afhængigt af hvor du bor, og hvor meget forarbejde der kræves. Jeg ser det som en investering, og faktisk tænker jeg, at jeg efter et par timer med Engel ville kunne deltage på et helt almindeligt yogahold, fordi jeg ville have fået en grundlæggende forståelse for, hvad min krop tåler.

Hvis du er blevet nysgerrig, kan du læse meget mere om Engel og hendes tilbud på hendes hjemmeside, hvor du også kan følge hendes blog, En Yogalærers Bekendelser.

 

Sponsoreret indhold
Indlægget er sponsoreret af Agoy, som har foræret mig den første session.

 

Tilbage til forsiden

 

* Måtte bakke ned ad trappe til telefon på alle fire ? splitternøgen. Uha, hvor jeg bad til alle universets nådige kræfter om, at der ikke kom gæster. Vores trappe er placeret lige overfor vores hoveddør, som genialt nok er udstyret med et mægtigt vindue.

Den oplevelse lærte mig altid at have telefonen i nærheden.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Via Riis says:

    Vidste ikke du var begyndt med yoga, lykke til, håber er du fortsætter ❤ som du ved, er jeg ret så vild med yoga, den daglige dosis er vidunderskøn

    1. Nja, jeg ved ikke helt om jeg kan påstå at jeg er begyndt med yoga – jeg har prøvet det, og jeg var vild med det 😉

Comments are closed.