Dansk opskrift på Knit with No Name

38,00 DKK

Knit With No Name kommer i to forskellige udgaver; en helt enkel model, og en model med hulmønster på kroppen.

 

Den er inspireret af min farmors smukke sengetrøjer, som hun strikkede af det blødeste, hvideste og allermest fluffy angora man kan forestille sig. Hendes var meget kortere, og havde vist også kun ærmer til albuerne. Jeg mener, hun kaldte dem sine ”sjælevarmere”, og jeg var vild med dem. Jeg kan stadig mærke fornemmelsen af farmors sengetrøjer, når hun sad og læste godnathistorie for mig!

 

Cardiganen strikkes i to dele. Første del (som er ens for begge udgaver) starter ved det ene ærme, løber over det øverste af ryggen, og slutter ved det andet ærme. Anden del er kropsstykket, som strikkes oppefra og ned. Til sidst strikkes en kant rundt fortil.

 

Størrelser: 1-2-3

Halv overvidde: 54-66-78 cm (det er svært at måle en egentlig overvidde på en åben cardigan med skrå forkanter, men disse er målene fra ydersiden af én skulder til ydersiden af den anden).

Pasform: Knit With No Name er designet til at blive båret med nogen bevægelsesfrihed, men ikke for meget – der er ca. 5 cm bevægelsesrum på eksemplet. Den kan dog sagtens bruges med både mere og mindre rum, helt afhængigt af din personlige præference. De skrå forkanter vil under alle omstændigheder give ekstra plads, og den er ikke lavet til at blive lukket fortil.

En tommelfingerregel:
– hvis dit brystmål er mindre end 95 cm, skal du formentlig strikke en str. 1
– hvis dit brystmål er 95-120 cm, skal du formentlig strikke en str. 2
– hvis dit brystmål er større end 120 cm, skal du formentlig strikke en str. 3

Garnforbrug: 820-850-1000 meter fingering weight merino eller strømpegarn, holdt sammen med 820-850-1000 meter lace weight mohair/silke.

Modellen er strikket op i By Kiilerich Silje, i farven Fiftyfabulous: https://bykiilerich.com/collections/silje  og Drops Kid Silk, farve 10 /grå

Pinde: Rundpind 3,5 og 6 mm, begge på minimum 60 cm. Hvis du ikke vil strikke magic loop på ærmerne, skal du også bruge korte rundpinde eller strømpepinde i samme størrelser.

Strikkefasthed: 15 m x 20 omg i glatstrik på pinde 6 mm = 10 cm x 10 cm.
Strikkefastheden skal overholdes for at opnå et tilfredsstillende resultat. Hvis ikke strikkefastheden passer, må du prøve med finere eller grovere pinde.

Kategori: