DIY pom-pom påskekylling

DIY pom pom kylling

Lige om lidt er det påske, med masser af forår, fridage og god mad. Og påskekylling.

Jeg kan jo vældig godt lide gult. Bare ikke lige påskegult… Den der meget gule som påskekyllinger som regel serveres i, den har jeg lidt svært ved at finde plads til i mit hjem. I det hele taget har jeg det nok på mange måder lidt stramt med årstidspynt – julepynt fraregnet! Alt det der med Halloween, påske, pinse, fastelavn og så videre har jeg lidt svært ved at få plads til i mit hjem, med mindre altså det kan finde ud af at være pænt og diskret. Og det gælder også i mit feriehjem, hernede i skønne Italien.

Derfor har jeg lavet en påskekylling, som opfylder mine strenge krav. Den er pæn (ok, måske mere nuttet end egentlig pæn), og den er ganske overordentligt diskret. Sådan ca. 3 x 3 cm, og i lige den farve jeg havde lyst til.

Og så er den nem at lave! Hvis du har et kvarters tid til overs (og lyst til en påskekylling), er det bare om at komme i gang.

Du skal bruge:

  • en gaffel
  • lidt uldgarn
  • et stykke papir
  • en saks
  • en kuglepen
  • lim

Start med at lave en pom-pom:

DIY pom pom kylling

Et stykke garn lægges mellem de midterste tænder på en gaffel. Derefter vikles garn (i samme farve) rundt om gaflen – så meget der er plads til.

Det løse garnstykke, du lagde mellem tænderne på gaflen, bindes nu til omkring bundtet.

DIY pom pom kylling

Stram godt til, og lirk hele herligheden af – så har du et lille, tæt bundt. Det klipper du op hele vejen rundt, og din pom-pom er færdig.

DIY pom pom kylling

Klip fødder af dobbelt papir, som du limer sammen. Jeg valgte at min kylling skulle have rosa fødder med grå underside, men du kan selvfølgelig også lade den få knaldrøde (eller violette, for den sags skyld) fødder – det er din kylling; du bestemmer 😉

Næbbet er også af rosa og gråt papir. Jeg har bare klippet en lillebitte rombe, og foldet den midtpå.

Øjnene har jeg lavet af almindeligt hvidt papir. Faktisk åbnede jeg min hullemaskine, og snuppede to runde dimser derfra. Tegn små sorte prikker på, så kylling kan se.

Nu limes fødder, øjne og næb fast på pom-pom’en, og din påskekylling er klar. Så nemt – og kær er den da!

 

Måske vil du også læse...