Fold en kuvert

jp-1-9

I andre er formentlig lidt mere tjekkede end mig, og har derfor aldrig stået i den kedelige situation, hvor man – på vej ud ad døren – opdager at man mangler en kuvert. I kommer således ikke til at bruge disse anvisninger i forbindelse med hjemlige panik-scenarier, men udelukkende som hyggelig adspredelse eller velforberedt og planlagt produktion.

Anyway, her kommer anvisninger på, hvordan man nemt og hurtigt kan folde en kuvert af et stykke A4 papir (eller et stykke gavepair/en avisside/andet forhåndenværende materiale i rektagulær facon).

Jeg bruger ofte disse kuverter til yngre fødselarer der skal have pengegaver, til opbevaring af diverse småting, og til større fester hvor gæsterne skal have udleveret et eller andet. Til begge mine drenges bryllupper har jeg for eksempel brugt dem til røgelse, som gæsterne kunne ofre på brudeparrets vegne. Man kan lave dem i præcis den størrelse man skal bruge, og det er egentlig kun fantasien der sætter grænserne. Den færdige kuvert kommer til at være en fjerdedel af det oprindelige papirs størrelse.

1) Start med at markere midterlinjen med små folder på hver sin side. Man kan naturligvis også folde hele papiret midt over, men så får man en fold på tværs af den færdige kuvert.

2) Fold derefter de to af hjørnerne ind mod midterlinjen, som vist ovenfor.

3) Fold den ufoldede kant af langsiden op mod kanten af det hjørne der netop er foldet (tal lige om en dårlig beskrivelse!! – kig på billedet, for det er ret simpelt, selvom jeg har formået at få det til at lyde indviklet). Gør det på begge sider.

4) Nu foldes de stumpe spidser ind mod midterlinjen (igen en virkelig skidt forklaring. Må arbejde lidt med mine ord, men indtil videre foreslår jeg at man bruger billederne i stedet for anvisningerne…).

5) Endelig låses enderne inde under den fold du lavede i step 3, og din kuvert er klar til brug.

jp-1-9

Hvis det skal være ekstra fint, kan du dekorere dem. Her har jeg doodlet på papiret inden jeg foldede det, men man kan selvfølgelig også dekorere med bånd, klistermærker, glimmer (elsker glimmer!) eller hvad man nu har ved hånden.

Jeg har haft sendt disse kuverter med posten – da har jeg lige sikret dem med et stykke tape, men det kan altså fint lade sig gøre. Hvis du gerne vil spare på vægten, kan du bare folde det papir der skal sendes, i stedet for at folde en kuvert og lægge papiret ind i den. Er der overhovedet noget af det jeg skriver der giver mening? I er velkomne til at stille spørgsmål, hvis jeg har fået forvirret jer alt for meget – faktisk er det et ganske nemt projekt, som max tager to minutter!

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Nu tror du nok at jeg lyver, men jeg lå i går aftes og tænkte over, hvordan man kunne lave sin egen kuvert. Jeg kom til den konklussion at man kunne gemme et af de købte, opløse limen og derfter bruge det som skabelon. Men denne model er meget pænere. Jeg lå også og tænkte over, at jeg har en gammel Atlas med kort, som kunne være pænt at lave kuvert af. Eller gamle nodbøger, hvis man kan finde sådant noget i en genbrugsbutik. Tak for DIY!

    1. Det kunne være SÅ flot at folde dem af gamle kort eller nodebøger – det vil jeg huske! Du må meget gerne dele et par billeder hvis du beslutter at gøre det.

Comments are closed.