Morgenbrød i en fart

De her boller er totalt ufancy. De er ikke lavet på surdej og særligt mel; de er hverken koldhævede eller langtidsæltede. Deres eneste kvaliteter er, at de er nemme, hurtige og smager helt vidunderligt. Men det er vel også noget…

Jeg har i øvrigt fundet ud af, at de også fint kan laves med tørgær. Her i Brasilien har supermarkedet 6 forskellige slags maniok-mel, og 4 mærker af kondenseret mælk, men ikke noget gær. Meget mystisk, men fik til sidst fat i tørgær, og det spiller altså også.

Bland 1/2 liter lunkent vand med 1 pakke gær og en stor teskefuld salt. Når gæren er opløst, tilsætter du ca. 8-10 dl hvedemel – her skal du lige prøve dig lidt frem, for dejen må endelig ikke blive for fast. Rør det hele sammen, enten på maskine eller i hånden. Når dejen er jævn og klistret, men ikke decideret flydende, er den klar.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og form bollerne med et par spiseskeer eller en paletkniv. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem stå 1/2 time, mens ovnen varmer godt op.

Stil en kop eller et lille fad med vand i bunden af ovnen. Bollerne pensles med vand, og sættes ind på den 2. eller 3. øverste rille. Lad dem bage ca. 15 minutter – kig til dem undervejs, og bank dem eventuelt på undersiden, for at tjekke at de er helt færdige.

De kan fint spises brandvarme, men smager også skønt kolde. De kan holde sig friske et par dage, eller puttes i fryseren, hvis ikke I spiser dem alle på én gang.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Fancy eller ej – gode ser de ud! Den gang jeg boede i Spanien prøvede jeg også rigtig lang tid at få fat i gær uden held. Det gik op for mig, at man kunde få det ved bageren, i pakker med et halvt kilo. Det går heldigvis at fryse, så det blev min redning. Gad vide hvor de gemmer deres gær i Brasilien 😉

    1. Jeg vidste slet ikke at man kunne fryse gær! Tror jeg vil prøve at spørge ved bageren, måske kan jeg købe en klump der, for jeg synes altså at tørgær har en lille bismag. Kan selvfølgelig også bare noget jeg bilder mig ind…

Comments are closed.