Dansk opskrift på AKAL sjalet

28,00 DKK

AKAL-sjalet er lavet specielt til vores 2021 samstrik; vores accessory-along, hvor vi i efteråret strikker alt muligt tilbehør.

 

Det er strikket op i en rå, lækker uld fra By C Gundersen; et garn som kaldte på et råt og rustikt sjal uden for mange flæser eller yndigheder. Derfor lavede jeg et sjal i retriller, kombineret med edderkoppe-hulmønster – og jeg lavede det stort nok til, at det både kan bruges om halsen og om kroppen. Eneste pynt på det rå sjal er den afsluttende tofarvede ribkant, som er strikket i en blid kontrast.

 

Det er et nemt sjal at strikke, og derfor et godt bud på efterårets TV-strik – eller et første sjalsprojekt, for en som måske ikke er så rutineret i hulmønstre.

 

 

 

 

Mål:

235 x 87 cm efter udspænding (se målskitse bagest i opskriften)

 

Garnforbrug:

300 gr DK vægt, løbelængde ca. 270 meter pr. 100 gr i bundfarven og

20 gr tilsvarende garn i en kontrastfarve

 

Eksemplet er strikket i Dansk Østersøuld fra ByCGundersen, med kontrast i Semilla Melange fra BC Garn

 

Pinde:

Pind 5 mm, helst en rundpind, da du på et tidspunkt får temmelig mange masker på pinden.

 

Strikkefasthed:

15 m x 20 rk i retriller efter udspænding = 10 x 10 cm. Strikkefasthed er ikke så vigtigt i et sjal – du skal hellere vurdere, om du kan lide det materiale du skaber! Dette sjal er virkelig nemt at gøre større eller mindre, så hvis din strikkefasthed gør det enten for stort eller for småt, er det nemt at tilrette størrelsen.

Kategori: