Dansk opskrift på Skærsommernat sjal

28,00 DKK

Skærsommernat er et sjal som er designet specielt til et enkelt af de helt vidunderlige fed garn, som man umuligt kunne lade ligge, men som man på den anden side heller ikke rigtig havde nogen planer for. Læg et par nøgler silkemohair til, og få et stort asymmetrisk trekantsjal, som er vidunderligt at putte sig i! Fordi sjalet er så let, kan det nemt bindes som et halstørklæde, hvis man kun lige har brug for lidt varme til halsen.

 

Det strikkes i striber af merino og silkemohair, afbrudt af hulmønster-sektioner i merino. Der er to forskellige hulmønstre, som du nemt kan bytte rundt på eller erstatte med hverandre.

 

Skærsommernat er skønt til netop en skærsommernat; en af de lange, lyse nætter som er for lune til en sweater, men hvor et let sjal er perfekt, når duggen falder.

Mål:

Ca. 225 x 80 cm efter udspænding

 

Garnforbrug:

Garn A: 100 gr fingering vægt eller strømpegarn, løbelængde 400 meter pr. 100 gr.

Garn B: 50 gr mohair, løbelængde 840 meter pr. 100 gr.

 

Eksemplet er strikket i 100 gr af Jilly basen, i farven Billowy, fra Dream in Color Yarn, og 2 nøgler Drops Kid Silk i hvid.

 

Pinde:

Pind 4 mm, helst en rundpind, da du på et tidspunkt får temmelig mange masker på pinden. Se u øvrigt under punktet ”Strikkefasthed”.

 

Strikkefasthed:

18 masker x 24 rækker i retstrik (efter udspænding) = 10 x 10 cm. Strikkefasthed er egentlig ikke overmåde vigtig i et sjal. Selvfølgelig vil garnforbruget og/eller det færdige sjal blive større eller mindre, hvis strikkefastheden ikke er lig med den opgivne, men det vigtigste er, at du laver et materiale, du kan lide!

Kategori:

Beskrivelse