Como huen – strikket hue til hele familien

Da vi for noget tid siden var i Italien, havde ham min elskede glemt sin hue… Lidt upraktisk, når nu sneen dalede lystigt ned om ørerne på os. Heldigvis kunne jeg tage et dyk i restekurven, og finde tre nøgler lækkert alpaca-garn, som jeg lynhurtigt tryllede om til en strikket hue til ham. Og nu jeg var ved det, lavede jeg da opskriften, så jeg også kunne få  én selv, for den blev faktisk ret lækker.

Red: Opskriften er udvidet med en størrelse 6-8 år, så også de små kan være med 🙂

 

como strikket hue

Opskrift på Como – strikket hue

Størrelse (6-8 år) s (m) l (xl) – s og m vil passe de fleste kvinder, og l og xl de fleste mænd.

Strikkefasthed 19 m på 10 cm med p 4

Garnforbrug ca. 100 – 100 – 150 – 150 – 200 gr. Puna. Jeg strikkede garnet dobbelt på pinde 4 for at få en dejlig tæt hue, som virkelig kunne varme min elskede 😉

 

Slå (72) 78 (84) 90 (96) m op på rundpind 4, og strik rundt i dobbeltrib (2 ret, 2 vrang) til arb måler (6) 6 (7) 8 (9)  cm. Skift til glatstrik, og fortsæt til arb måler (23) 24 (26) 28 (30) cm. Prøv eventuelt huen på, og se om du vil have den længere; dette er en forholdsvist fastsiddende model.

Marker 6 masker med (11) 12 (13) 14 (15) maskers mellemrum, og start indtagninger. På hver 2. omg strikkes indtagninger således:

Start 2 m før en af de markerede masker. * Tag 1 m løs af, strik 1 r, træk den løse m over. Strik den markerede maske, strik 2 m ret sammen, strik til 2 m før den næste markerede maske * Gentag fra * til * omg ud.

Når der er (24) 20 (24) 20 (24) m tilbage på omg, brydes garnet. Tråd det på en nål, og træk garnenden gennem alle de åbne masker. Tag pinden ud og træk maskerne tæt sammen, før du hæfter ende. Hæft også enden i starten, og damp huen let.

 

 

Måske vil du også læse...

2 Comments

 1. Vivi Skov Pedersen says:

  Hej Pia, nybegynderen kalder 🙂 Tak fordi du har fået mig igang med at strikke. Jeg blev færdig med COMO huen til min mand igår, men hvordan julen strikker du slutningen på rundpind. Jeg var lige ved at knække fingre, pinde og garn til sidst, hvor der ikke være mange masker tilbage. Til sidst havde jeg 4 pinde igang :-):-)

  Jeg vil nu igang med hverdagsvesten. How hard can it be !!? 🙂 Hvor lang skal rundpindene være ? Jep, det er på dette level jeg er…….. den skal være helt lige, så tror du jeg bare skal slå det antal masker op, der står i opskriften efter udtagning….?

  1. Hvor er jeg glad og stolt over, at du giver mig æren for din strikkestart!!
   Mht strik med ganske få masker, så skal du gøre dig selv den tjeneste at lære at strikke med magic loop. Der er masser af videoer, og det er en genial løsning på flere forskellige ‘pinde-problemer’.
   Når du mestrer magic loop, behøver du faktisk kun én rundpind i hver størrelse, fordi du kan gøre den så lille, som du har brug for. Derfor er mit svar på spørgsmålet om længde på rundpind: 60-80 cm, uanset hvad du skal strikke (med mindre det er ENORMT stort).
   Hverdagsvesten er ikke spor svær, den klarer du sagtens.
   Du kan godt undgå gradueringerne på hverdagsvesten; de er udelukket lavet for at give bedre pasform. Hvis du ikke tør binde an med dem, så skal du bare tage ud til det fulde maskeantal straks efter ribben.
   Rigtig god strikkelyst – og skriv endelig igen, hvis du støder ind i problemer.

Comments are closed.