Søndags Snapshots fra vinterferien

Vinterferie. Nå ja. Nu, hvor jeg kke længere selv har skolebørn, går den slags helt hen over hovedet på mig, for det fandtes altså ikke i min barndom. Der var vintrene lange og grå og helt uden fridage, og vi gik i træsko året rundt og drak Majdrik. I denne uge opdagede jeg således først det med vinterferien, da jeg stod på en lukket rideskole med barnebarnet i fuldt ornat, klar til ridetimen… Vi stak i stedet ned efter lidt snolder, og havde en hyggelig, ferieagtig eftermiddag.

I mandags fik jeg lov at se mit yngste barnebarn. Og nu siger jeg det lige, selvom det får mig til at lyde virkelig gammel: Der er altså sket noget med de der scanninger siden jeg var gravid. Måske ikke så overraskende at ting sker på 30 år, men altså. Nøj, hvor er det fint, sådan at få et sneak-peak af sit smukke barnebarn.

Valentines Dag er lidt ligesom vinterferie for mig; en ting jeg ikke er kommet helt med på (og det var så hat trick på gammelkoneudsagnene). Det var altså ikke en ting, dengang jeg var ung, og i dag handler den helt ærligt også mest om en bryllupsdag her i huset. Ældstesønnen og hans hustru blev gift på Valentines Dag, og dét glemmer jeg aldrig.

Ham min elskede og jeg brugte dagen på en skøn lille udflugt. Vi var på Arken og se Patricia Piccinis fuldkommen overvældende udstilling En kærlig verden. Den er der helt frem til september, og kan virkelig anbefales. Også selvom den er sært foruroligende og en lille smule uhyggelig, for den er samtidig, hvis man tager sig tid til den, utroligt livsbekræftende. Sjældent har jeg set så fine udtryk for ren, uforfalsket kærlighed.

Bagefter var vi et smut omkring Køge. Peter har længe fablet om, hvor hyggelig en by det er – og jeg er helt enig. Køge er en sådan en rigtig kær, gammel købstad. Ikke en by, ikke en forstad, men en købstad. Og vi er nødt til at komme tilbage, for det fine KØS (museet for kunst i det offentlige rum – Køge Streetart museum) lokkede, men vi var for mætte af indtryk til at orke endnu et museum.

Lørdag tilbragte vi i mit nuttede sommerhus. Som jeg kort fortalte tidligere i vinter, har jeg fået mig et sommerhus. Et rigtigt sommer-sommerhus, komplet med tynde vægge og utæt hoveddør, fuldkommen som et ægte sommerhus skal være. Det står ganske fint allerede, men selvfølgelig har jeg tusindvis af finurlige indretningsideer som lige skal afprøves, og det begyndte vi så småt på i går. #LoveShack 😉

Næste uge ser ud til at blive rolig og skønt hverdagsagtig, med svigerdatterens fødselsdag som ugens højdepunkt. Vi har planlagt en dejlig dag for hende, og satser på noget fint vintervejr, af den slags med blændende kold sol fra en høj, frostklar himmel. Jeg håber, I får en magisk uge, både jer der holder ferie og jer der holder hverdag!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Birgitte B says:

    Jeg glæder mig virkelig til at se den udstilling på Arken kh Birgitte

    1. Det er en fantastisk oplevelse!!

Comments are closed.