ESTA – gør det rigtigt første gang

grand-canyon-kompromisset0

Lige om lidt skal vi tilbage til Californien. Vi skal være i Long Beach, og jeg glæder mig! Vi er i Long Beach hvert eneste år, når verdensmesterskaberne i Brasiliansk Jiu Jitsu løber af staben, og i år er naturligvis ingen undtagelse.

Denne gang har vi imidlertid besluttet at forlænge turen, så vi får en smule ferie og turisttid derovre, når stævnet er overstået. Vi skal daske rundt i LA, vi skal i Disneyland, og vi skal køre ud gennem Death Valley til Las Vegas, hvor jeg ikke har været i årevis.

Alt det fine, som jeg sådan glæder mig til! 

Når man skal til USA, har man brug for en særlig indrejsetilladelse: ESTA, som står for Electronic System for Travel Authorization, og er nødvendig for os danskere, som kommer ind uden visum. Det er meget simpelt: har du ikke din ESTA i orden, kommer du ikke ind. Når først tilladelsen er i hus, er den gyldig i to år, hvorefter der skal ansøges på ny.

Heldigvis er den nem og ukompliceret at få fat i. Man går online, besvarer en håndfuld (let tåbelige) spørgsmål, og kort tid efter er din tilladelse klar. Det eneste der kan være en smule kringlet, er at der naturligvis er plattenslagere, som prøver at lokke penge fra godtroende turister.

Den side du skal lave din ansøgning på, hedder http://esta.cbp.dhs.gov. Husk .gov til efternavn! Det koster 4 $, hverken mere eller mindre, at få behandlet en ansøgning, og yderligere 10 $, hvis ansøgningen går igennem. Altså 14 $ i alt. Bliver du bedt om mere, har du fat i en af de uofficielle sider, og det er dumt. Har lært det på den hårde måde.

Nogen flyselskaber anbefaler at man printer sin ESTA. Det har jeg aldrig gjort, men jeg har mailet den til mig selv, så den i en snæver vending kunne findes frem på telefonen. Det har jeg dog aldrig haft brug for, men omvendt så spiser den jo ikke noget brød, som den bare ligger dér i mailboksen (sammen med min fødselsattest, min registreringsattest til bilen, mit pas og andre sjove sager).

Nu vil jeg gå ud og  stirre meget intenst på dyngerne af vasketøj, og se om de ikke mirakuløst forvandler sig til stabler af rene, net foldede klæder, parat til at proppe i kufferten. Hvis ikke det hjælper, må jeg nok overgive mig til et par timers manuelt arbejde…

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...