Halloween-kager

Jeg er nok ikke rigtig solgt til det der Halloween-noget – er kommet for sent med på vognen til at se det magiske i at klæde sig ud i oktober, når jeg tydeligt kan huske, at det er til fastelavn, man skal finde på festlige kostumer. Men befinder mig jo samtidig i den vidunderlige situation at jeg er nogens farmor, så ét eller andet må der gøres. Derfor kommer de næste par dage til at handle om, hvordan man kan holde Halloween uden alt for mange orange græskar.

Helt indlysende kan man jo satse på noget kageværk. Alting bliver bare bedre med kage, og den regel gælder selvfølgelig også for Halloween. Derfor har jeg lavet de lækreste Halloween-kager, som i øvrigt også smager fantastisk på andre tidspunkter af året 😉

img_0780

Halloween spøgelseskager

250 gr hvedemel
200 gr smør
185 gr sukker
1 æg
3 tsk vanilije

Rør sukker og mel blødt, og tlsær derefter de øvrige ingredienser. Læg eventuelt dejen i køleskab et par timer, så den er nemmere at arbejde.

Rul herefter dejen ud, endelig ikke alt for tyndt – kagerne skal være tykke nok til at være bløde indeni og sprøde udenpå. Udskær små spøgelser, enten på frihånd, eller ved at klippe en form af et stykke hård plast. Jeg har brugt låget til en slikdåse, fordi det er noget jeg altid kan få fat i her i huset…

img_0781

img_0779Bag spøgelserne ved 180 grader i 6-8 minutter. De skal kun lige begynde at blive brune i kanterne, så skal de ud og køle af. De er helt bløde i begyndelsen, så vær forsigtig, når du placerer dem på en bagerist.

Mens de køler lidt af, laver du en lillebitte smule glasur af lidt flormelis, mørk cacaopulver og vand. Tegn bittesmå øjne på bæsterne, og nyd!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Jeg er heller ikke på Halloween moduset. Jeg er ikke så glad i den amerikanskimporterte tingen, men barna elsker det jo. If you can’t best them, join them. Spøkelsekaker var jo en moderat og fin Halloween ting.

    Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

    1. Pia says:

      Præcis! Lidt, men godt – så er det ok med nyimporterede skikke 🙂

Comments are closed.