Julekalendere på TV og Instagram

I aften forlader jeg Rio. Jeg er hjemme i Danmark igen i morgen, næsten lige i tide til julekalenderstart.

Julekalendere har altid været min ting. Jeg elskede Magnus Tagmus og Julekalender hos Ingrid og Lillebror da jeg var lille. Jeg kiggede, halvt i smug, med på Jul i Gammelby, Mumidalen og Jul på Torvet da jeg egentlig var lidt for stor til det *, og som voksen har jeg kastet mig over nærmest hver eneste julekalender der har været, med Pyrus, Krummerne og Jul på Slottet som favoritter i et tæt løb. Går fuldkommen i barndom når julen nærmer sig, og har totalt sluppet tøjlerne på det her. Jul er bare det bedste.

I år glæder jeg mig til DRs helt nye julekalender, som tager udgangspunkt i Grimms eventyr – det kan næsten kun blive godt! På Ramasjang kommer der en genudsendelse af Nissebanden i Grønland, som for mig altid vil være forbundet med tiden som nybagt mor. Den blev vist første gang i 1989, og jeg har ammet til hvert eneste afsnit.

TV2 kører med en genudsendelse af Ludvig og julemanden, og den ser jeg frem til. Jeg fik ikke set den sidst den blev vist (i 2011), men denne gang skal det være. TV2’s julekalendere plejer at være fantastiske, så mon ikke også denne vil falde i min smag? Jeg ved i hvert fald at deres eftermiddags-julekalender, Allertiders Jul, vil få mit julehjerte til at banke lidt hurtigere, med det hyggelige Rigsarkiv og de kære arkivnisser. Totalt yndlingsjulekalender over dem alle, og jeg skal se hvert eneste afsnit – også selvom jeg har set dem mange, mange, mange gange før. Da mine drenge var små, elskede vi at tyvstarte på julen ved at sidde og se Pyrus fra midten af november. Bare sådan for ikke at glemme hvad vi havde i vente…

Voksenjulekalendere har jeg aldrig rigtig været vild med, men i år vil jeg forsøge mig med Andersens Julehemmelighed på TV2 Charlie. Således er jeg sikret en solid dosis jul hver eneste dag – og det er godt for både humør og helbred, er jeg sikker på 😉

* Bonusinfo: Som 15-årig skrev jeg, i 1981, til ‘Fjernsynsmanden’, om ikke nok han ville sende Jullerup Færgeby for mig, fordi det bare var min aller-yndlings-julekalender. Jeg fik et meget venligt brev tilbage, som jeg gemte i flere år. Der stod, at det var for sent at finde Jullerup Færgeby frem til indeværende år, men at de ville se på det næste år. Og hvilken kalender blev genudsendt i 1982? Jeg tror på både julemanden og fjernsynsmanden!

Der kører også en super hyggelig ‘julekalender’ på Instagram, under hashtagget #DecemberBørnebøger. Den er initieret af Mit Bogskab, og konceptet er ganske enkelt: hver dag i julemåneden poster man et billede udfra nedenstående liste.

I dag handler det således om julekalenderbøger, og jeg vil poste et billede af den julekalenderbog som drengene og jeg hyggede os allermest med da de var små (for et par år siden. Ikke ret mange, bare et par stykker), nemlig Hyggen af Lars Henrik Olsen. Vi læste den i laser, og lod endda vores egen Hygge flytte ind – og det gør han stadig troligt hvert eneste år. Kom og vær med, det bliver sjovere jo flere vi er. Hvis du vil kigge med hos mig, finder du mig som @FiftyFabulous.dk.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...