Langsom Lørdag – Marts-blues

Marts-blues. Det er en ting, folkens – også selvom I måske ikke rigtig har opdaget det. Marts er sådan en mærkelig skifting af en måned, som altid lærer mig noget om, hvordan jeg holder hovedet højt. Det er i marts jeg har allermest brug for mine erfaringer om, at jeg selv bestemmer hvordan jeg vil leve mit liv.

Det er de færreste af os, som har 100 % kontrol over hele vores liv (det er løgn. Der er INGEN der har 100 % kontrol over hele deres liv, men mange der slider sig selv op i forsøget på at få det). Der er nogen rammer, som vi nødvendigvis må indordne os under, enten fordi vi har tilvalgt rammerne, eller fordi de er givet af hensyn vi har valgt at tage. Til gengæld har vi et meget stort råderum indenfor rammerne. Eller sagt med andre ord: vi kan ikke altid, fra dag til dag, bestemme hvad vi vil lave, men vi kan bestemme hvordan vi vil lave det.

Vigtigt at huske på i marts, hvor foråret stadig er laaangt væk, og julen forlængst er glemt. Selv naturen (det billige skidt) driller i marts: sne kan man næppe regne med, og skulle den komme, er det faktisk mest irriterende. Ja ok, jeg er ikke helt nem at gøre tilpas i marts. Og hvad gør man så?

acs_0012

Jeg lever langsomt i marts, og jeg starter hver dag med at beslutte mig for noget rart, jeg vil gøre for mig selv i dagens løb. Hvis jeg allerede planlægger det om morgenen, kan jeg nemlig gå og glæde mig til det hele dagen. Hvis du vil være med, kan du jo eventuelt plukke fra min liste – og skriv endelig dine tilføjelser i kommentarfeltet, så jeg kan få nye ideer!

  • Gå en tur, ad en rute du ikke plejer at følge. Lad være med at lægge planer, bare gå ud i det blå. Frisk luft og motion er aldrig en skidt ide.
  • Lær noget nyt. Det kan være noget stort, som et nyt sprog (hallo, portugisisk), eller noget småt (et lille hyggeligt diy-projekt, for eksempel).
  • Ryd op. Aldrig specielt sjovt før man er gået i gang, men ok undervejs – og helt fantastisk bagefter!
  • Gør noget rart for en anden. Bare en lille ting. Og snylt så på deres glæde 😉
  • Gå på museum. Eller i teatret. Vælg eventuelt udstillinger eller forestillinger, du normalt ikke ville skænke mange tanker, eller få set alt det, du har lavet små, klistede noter om at huske.
  • Ring til hende veninden, som du alt for sjældent ser. Måske skal du lige skrive først, så I kan aftale et tidspunkt, hvor I begge kan give jer god tid. Telefonsamtalen er efterhånden nærmest død, men en håndfuld sms’er er bare ikke det samme.
  • Læg en rar flaske bobler på køl, sæt noget skøn musik på, tænd stearinlys og find champagneskålene frem. Ok at gøre helt alene – det bliver det bare ekstra overdådigt af.
  • Hold en pjækkedag. Lidt tarveligt måske, men noget så rart. Bare dase i sengen hele dagen, med glitrede magasiner, dampende kopper med te, og den der fornemmelse af, at man altså virkelig skal gøre sig umage for at nyde det. Bedst selvfølgelig, hvis du kan arrangere dagen, så den ikke rammer alt for usolidarisk…
  • Find en god lydbog, og få tacklet stablerne af strygetøj / de væmmelige kalkrande på badeværelset / køkkenskuffen der bugner af elastikker, visitkort, løse tyggegummier, tørre kuglepenne og alt det, du ikke har kunnet finde hele vinteren. Og klap dig selv på skulderen bagefter. Du er god!
  • Grin højt, bare fordi. Der er intet der kilder så godt som en god latter.

… og husk så på, at marts jo heldigvis heller ikke varer for evigt 🙂

Måske vil du også læse...