Mine drømmes mål

Californien er et Hiker’s Paradise. Hænger man for eksempel ud i Los Angeles, løber både John Muir Trail og mine drømmes mål, Pacific Crest Trail, lige igennem baghaven. Hvis man er i den situation at ens praktiske formåen er mindre end ens ambitioner, er der heldigvis masser af andre vandremuligheder i området. Mest oplagt er der selvfølgelig Griffith Park med observatoriet og Hollywood-skiltet, eller Runyon Canyon som er berømt for sine Insta-værdige spots.

Men man kan også finde mange andre vandreruter. På den helt geniale hjemmeside, AllTrails, kan man indtaste en by, en park eller et område, og få mangfoldige forslag til ruter af varierende sværhedsgrad og længde. Man kan også indtaste en navngiven rute, hvis nu man har hørt om en eller anden fænomenal tur, og få kørselsvejledninger og ruteoplysninger.

Vi fandt en beskeden lille tur, lige rundt om hjørnet, i Palos Verdes. Palos Verdes er en smuk halvø i Los Angeles-området, med dejlige vandrestier, smukt bakket terræn og fantastiske kig over havet. Turen ad Palos Verdes Drive regnes for en af de skønneste i hele USA, og det er der god grund til!

Allerede på køreturen herud kunne vi se, hvordan havet æder af landet omkring Portuguese Bend. Vejen er mildt sagt ustabil, og der er da også advarsler alle vegne, om at jorden er i konstant bevægelse. Områdets manglende stabilitet har gjort, at 4.5 km2 er blevet udlagt som beskyttet område; et af de største åbne områder langs den californiske kyst. Her er både dramatiske kig ud over stejle klipper, og de fineste små detaljer i den nøjsomme bevoksning.

Vi sammensatte en tur fra Abalone Cove til Portuguese Bend, hvor vi også kom forbi det berømte Wayfarer’s Chapel, et smukt glas-kapel med klart blåt tag. Det var en super dejlig tur; ikke for lang, nem at gå, og utroligt smuk. Vi kombinerede et par af områdets stier, så vi kom til at gå langs kysten, lidt på stranden, og lidt gennem krat og kaktus. Turen førte os fra det ene smukke udsigtspunkt efter det andet, og vi fik også lige en lille påmindelse om, at USA ikke er Danmark. Når vi vandrer i Danmark, er flåterne den største trussel vi møder fra vilde dyr. Her mødte vi en klapperslange… Imponerende, på den der lidt uhyggelige måde – og samtidig meget tilfredsstillende, fordi vi fandt ud af, at den lyder nøjagtig som på film!

Området kan helt klart anbefales, hvis man trænger til en pause fra det høje tempo i LA. Herude står tiden stille, formentlig fordi den er betaget af al skønheden!

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...