Spilleaften og meta-spil

Vi brugte vores søndag aften på en af de hyggeligste måder, jeg overhovedet kan tænke mig: vi havde spilleaften!

Til en god spilleaften må man have det helt indlysende – masser af gode spil. Jeg synes imidlertid også man bør have noget nem mad, der snildt kan spises mens man spiller, og meget gerne et par festlige indslag. Til den ende  havde jeg lavet en guirlande, hvor efterligninger af Scrabble-brikker stavede “Play to win”, og jeg introducerede et helt nyt meta-spil, som jeg selv havde opfundet.

Meta-spillet har ikke fået et navn endnu, men måske er der en af jer der kan hjælpe mig?

Det foregår på følgende måde:

Når gæsterne ankommer, modtager hver 15 en-kroner, og trækker et kort, hvorpå der er anført en mission. Man har herefter en time til at fuldføre sin mission, hvorefter alle kort lægges tilbage i bunken som blandes, og alle trækker et nyt kort.

Missionerne kan for eksempel være at få en af de andre spillere til at synge en sang, få en til at high-five dig, eller at gribe noget som en anden spiller kaster. Mulighederne er i princippet uendelige, og eftersom kortene genbruges, behøver man ikke så mange til at begynde med. Omvendt så bliver spillet sjovere, jo flere forskellige missioner der er.

Fuldfører man sin mission, modtager man sin belønning – en mønt – lægger sit kort tilbage i bunken, og trækker et nyt.

Hvis man undervejs afsløres i sin mission af en anden spiller, skal man give ham eller hende en mønt, og trække et nyt kort. Hvis man forsøger at afsløre en anden spiller i en mission, men tager fejl, skal man give ham eller hende en mønt.

Vinderen er den, som ved aftenens slutning har flest mønter.

Spillet er virkelig sjovt, men har den ulempe, at en vis mistillid ret hurtigt breder sig blandt gæsterne…  😉

Jeg valgte at servere et par familie-klassikere: pølsebrød og skinkehorn. Begge dele kan fint spises mens man spiller, hele familien er vilde med dem, og de er nemme at lave. Man bruger samme dej til begge dele:

Opløs 1/2 pakke gær i 1/2 liter lunket vand. Tilsæt en teskefuld salt, en halv teskefuld sukker, to spiseskefulde olie, og ca. et kilo hvedemel. Ælt dejen grundigt, og lad dem hæve under et klæde i en times tid.

Hvis du vil lave pølsebrød, vikler du et tyndt lag dej omkring en pølse – hvis du vil lave skinkehorn, starter du med at vikle lidt god skinke omkring små osteklodser, som du så bagefter vikler ind i dej.

Begge dele bages ca. 15 minutter ved 220 grader, og smager dejligt både lune og kolde!

 

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...