Strandene i Rio

Rio har de mest pragtfulde strande, jeg nogensinde er stødt på. De er gigantiske, og de strækker sig over så mange kilometer, at der sjældent er trængsel, andet end måske på den perfekte sommerdag inde på Copacabana. Vi kom rundt til mange af strandene da jeg var dernede, her først Copacabana, med Pao de Acucar (Sukkertoppen, tror jeg man kalder den på dansk) i baggrunden.

Mellem Copacabana og Ipanema ligger der en klippeknold med en lille park på – Apoador, hedder den. Der er kaktuslunde, og en bjergtagende udsigt.

Ipanema, ovenfor set fra Apoador, er så dejlig en strand at jeg næsten kom i vandet – og det siger ikke så lidt! Kommer man til Ipanema, bør man helt afgjort blive og opleve solnedgangen – den er magisk!

Lidt længere ude rammer man Praia de Barra da Tijucca,

og derefter Recreio Dos Bandeirantes. Alle steder er bølgerne enorme, men det lader ikke til at genere nogen – alle bader lystigt rundt om det røde flag, som vejer fra alle strande. Jeg tror måske bare de sætter det op, fordi de sætter pris på den lille ekstra klat af farve 😉

Kører man længere ud ad kystvejen, kommer man til et stykke med klippekyst, hvor der dels er udsigtspunkter der får alle til at tabe vejret, dels små beskyttede strande,

som her, hvor vi er på Prainha; Den Lille Strand.

Fortsætter man videre forbi Prainha, kommer man til Paradis, som hedder Grumari i Brasilien. Det er den smukkeste strand jeg nogensinde har set, og jeg kan i øvrigt slet ikke forestille mig, hvordan den skulle kunne overgås! Vild og øde; smuk og betagende. Her kunne jeg godt være rigtig længe.

Hvsi du kommer til Rio, så lej en bil, og kør ud langs kysten. Du behøver ikke at tænke på at pakke hverken badetøj, solbriller, mad eller drikke – alt kan du få undervejs. Bare husk solcremen!!

/Pia

Måske vil du også læse...