Dansk opskrift på November Rain

38,00 DKK

November Rain er en lun, rummelig og bekvem sweater; lige til at flytte ind i, når den kolde tid rammer os!

Den strikkes oppefra og ned; først strikkes frem og tilbage til man er forbi V-udskæringen, og herefter samles den, så der strikkes rundt. Ribmønsteret omkring V-udskæringen og nederst på kroppen strikkes efter diagram, som også angiver udtagningerne. Du skal altså være komfortabel med at strikke efter diagram, eller vælge at lære det til denne sweater – har du aldrig prøvet det før, er dette et udmærket sted at begynde, fordi mønsteret er så simpelt. 

V-udskæringen, det store bevægelsesrum og den særlige ærmekonstruktion giver tilsammen en klædelig, oversize sweater. Ærmekonstruktionen giver en illusion af et vingeærme, men sweateren kan helt uden problemer bruges under jakker og frakker i den kolde tid – også uden at krop og ærme trækkes op, så man bliver kold…

Den er strikket i tunge, luksuøse fibre: alpaca og silke, som giver et smukt bevægeligt materiale, der draperer sig skønt om kroppen.

Størrelser

1–2–3 (4-5-6) 7

 

 

Mål på færdig bluse

Brystvidde: 122-139-156 (172-189-206) 223 cm

Længde: 55-55-55 (55-57-57) 57 cm

 

 

Fit

November Rain er designet til at blive båret med 30-60 cm bevægelsesrum. Det er nødvendigt med ret stort bevægelsesrum for at opnå vinge-effekten på ærmerne! Både krop og ærmer kan nemt tilpasses i længden – bare husk, at det vil påvirke garnforbruget.

 

 

Garnforbrug

800-990-1040 (1140-1240-1340) 1440 meter sportsvægt garn.

 

Garnforbruget er estimeret, og kan variere fra den ene strikker til den anden!

 

Modellen er strikket i str. 3, og bruger 4 fed Alpaca/Silk, i farven November fra By Kiilerich: https://bykiilerich.com/

 

 

Foreslået pindestørrelse

3.75 mm rundpind, 60 eller 80 cm – brug magic loop-teknikken hvor det er nødvendigt

4.5 mm rundpind 60 or 80 cm – brug magic loop-teknikken hvor det er nødvendigt

 

 

Strikkefasthed

19 masker x 19 pinde/omgange i glatstrik på den større pind = 10×10 cm efter vask og udspænding. Fordi man bruger tunge fibre og en stor pind, vokser arbejdet især i længden ved vask!

 

Bemærk: Pindestørrelse er kun vejledende. Tilpas altid pindestørrelsen for at ramme den korrekte strikkefasthed! Vær ekstra opmærksom på din strikkefasthed, når du strikker frem og tilbage. Mange strikker løsere, når de strikker vrang end når de strikker ret, og kan derfor have brug for at gå en hel eller en halv pindestørrelse ned på vrangsiden. Omvendt kan det ske, at du strikker fastere når du arbejder i en mindre omkreds, som for eksempel et ærme – hvis det sker for dig, skal du gå en hel eller en halv pindestørrelse op.

 

Hvis du har svært ved at ramme strikkefastheden i højden, kan det være fordi dit garn er enten mangler tyngde (originalgarnet er tunge fibre, med et tydeligt fald) eller at det ganske enkelt er for tykt. Alpaca/Silk fra By Kiilerich løber 262 meter pr. 100 gr, og ville almindeligvis blive strikket på en tyndere pind. Hvis du foretrækker et mere fast materiale, med en mindre strikkefasthed i højden, viser opskriften en alternativ måde at lave udtagningerne på.

 

 

 

 

 

Kategori: