Dansk opskrift på Scrappy Sjal

28,00 DKK

Jeg elsker garnrester! Jeg elsker at lege med alle de små skatte, som opstår når jeg strikker noget fint, og får garn tilovers – og min seneste farveleg er resulteret i det herlige Scrappy Sjal.

 

Man strikker først striber i alle de farver man kan finde i gemmerne, og afslutter derefter med et stort kvadrat i ensfarvet hulmønster. På den måde er der fri farvelade-leg i den ene ende af sjalet, og et roligt og elegant hulmønster i den anden ende. Hulmønsteret er helt enkelt og nemt at gå til, selv for en begynder – og striber er jo altid sjove at strikke, så det er nærmest et sjal, som strikker sig selv

 

 

 

 

Størrelse
Det færdige sjal måler ca. 225 x 97 cm efter vask og udspænding.

 

Garnforbrug
ca. 900 meter (250 gr) fingering vægt i forskellige farver og
ca. 600 meter (150 gr) fingering vægt i én farve (til hulmønsteret i sjalets tredje del). Mit sjal er lavet med Yak strømpegarn i farven Shadow fra A Knitters World: https://www.aknittersworld.dk/

 

Pinde
4 mm, helst en rundpind, da du får temmelig mange masker på pinden.

 

Strikkefasthed
14 masker x 15 pinde i retstrik på pind 4 = 10 x 10 cm. Strikkefastheden skal overholdes for at opnå samme mål – men det er et sjal, så pasform er ikke afgørende, og du kan jo bare jo strikke til du synes, det passer! Bare vær opmærksom på, at du til den tredje del skal have et maskeantal på hver side af midtermasken som kan deles med 10 + 4 (i opskriften er det 124: 12 x 10 + 4).

 

Stribemønster
Strik 10 pinde ret i hver farve, og gentag disse striber gennem hele arbejdet, samtidig med at du følger instruktionerne til sjalets første og anden del.

Tredje del strikkes i én farve.

Kategori:

Beskrivelse